Dickie Dick Dickens-variasjoner av Erlend Skomsvoll

Dickie Dick Dickens-variasjoner av Erlend Skomsvoll


Erlend Skomsvoll - Ivar Nergaard - NyNorsk Messingkvintett

Nå er han her igjen! 55 år etter at Rolf og Alexandra Beckers berømte kriminalsatire ble sendt på norsk radio for første gang, vender Dickie Dick Dickens tilbake i en helt ny fortelling med musikk og manus av Erlend Skomsvoll. Det er duket for en radioteaterhistorisk begivenhet når NyNorsk Messingkvintett og skuespiller Ivar Nergaard fremfører denne historien på Litteraturhuset (Rådhussalen, Trondheim folkebibliotek) 21. januar kl. 18.

Inspirert av Paul Skoes Dickens-dramatisering for NRK radioteateret, med musikk av Maj og Gunnar Sønstevold, har Skomsvoll komponert, rekomponert, nytolket og diktet frem en helt ny fortelling om Chicagos farligste mann.

I Skomsvolls nytolking av Dickie Dick Dickens spilles nykomponerte jazzlåter side om side med Sønstevolds kjente slagere fra hørespillet. Musikerne fra NyNorsk messingkvintett står også for lydkulissene i stykket: Motorsykler, lastebiler, geværer, pistoler, bakrus og oppkast. Alt som hører med i en gangsterverden av Dickensk kaliber.

Ivar Nergaard, som er fortelleren i stykket, byr på hele sitt register av karakterer og dialekter. Med en bass-stemme lik Lasse Kolstads, som mange vil huske som fortellerstemme i originalhørespillet, kan publikum lett bli hensatt til 60-tallets store radioteaterklassiker.

Erlend Skomsvoll jobber med stor entusiasme innen en rekke sjangere. Som musiker i blant annet Spellemannsprisvinnende Come Shine, som komponist av alt fra solostykker til store orkesterverker, som arrangør og dirigent med blant andre Chick Corea og Trondheim Jazzorkester.  Tidligere har han jobbet med scenisk musikk med gruppa Levende Dukker, Marinemusikken og Knut Nærum. Han fikk Buddy-prisen i 2015, er Fylkeskunstner i Buskerud i 2017 og slipper sitt første soloalbum i januar 2018. 

Ivar Nergaard er en allsidig skuespiller som jobber innenfor tv, radio, show, kabaret og teater. Lydbokforlagets lyttere kåret i 2012 Nergaard til beste lydbokinnleser både innen barne- og voksenlitteratur. Som vokalist gir han i 2018 ut soloplate som en del av 100-års markeringen av sambygdingen Vidar Sandbeck.

NyNorsk Messingkvintett (et. 2015) består av Brynjar Kolbergsrud, som er solotrompetist i Oslo-filharmonien, og Jørgen Arnesen, Daniel W. Kjellesvik, Ingebjørg Bruket og Berger Iver Færder som alle er frilansere. De satser på urfremførelser av ny musikk og sjangeroverskridende prosjekter, og har i løpet av det siste året urfremført en rekke verk av blant annet Nils Henrik Asheim og Ørjan Matre.

Inngang: 250,-

Dato

21. jan 2018

Tid

18.00 - 20.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere