Utsolgt! Fartein Horgar: Svart Babel – om norsk slavehandel i kolonitida

Utsolgt! Fartein Horgar: Svart Babel – om norsk slavehandel i kolonitida


Fartein Horgar

Fartein Horgar er aktuell med romanen Svart Babel, femte og siste bok i den kritikerroste serien Vestindiakvintetten, som omhandler norsk slavehandel i kolonitida.

Romanserien foregår i tidsperioden 1672 til 1917,  og underveis i verkene har vi blitt kjent med flere generasjoner av slaver og deres etterkommere i Dansk Vestindia. I siste bind i serien møter vi en koloni der slaveriet er avskaffet. Året er 1917. USA har kjøpt koloniøyene St. Croix, St. Thomas og St. Jan, og dette representerer slutten på det dansk-norske koloniveldet.

31. mars 1917 står Lazarus Lamar bak disken i apoteket i byen Charlotte Amalie på St. Thomas. Kundene er få. Han har tid til å tenke på alle fortellingene pleiemoren Lucina fortalte ham. Lazarus Lamar samler trådene. Han vil følge Lucinas råd om å skrive ned historiene, gjøre dem til sine før andre tar dem. Slik ble Vestindiakvintetten til. Her får vi siste del av eventyret; historien om Andreas. Han som drømte om å male verden vakker.

Fartein Horgar har fullført sin serie om dansk-norsk slavehistorie. Og han har fullført den med stil skriver Trond Buland i sin anmeldelse for Adresseavisen, og gir boka terningkast seks.

Fartein Horgar (f. 1955) vokste opp som tredjegenerasjons misjonærbarn på Madagaskar da øya var en fransk koloni. Horgar hadde allerede et omfattende forfatterskap bak seg da han i 2016 utga Paradisets elendige, første bok i fembindserien om det dansk-norske koloniveldet på øyene St. Thomas, St. Croix og St. Jan.

Vi markerer utgivelsen av Svart Babel med foredrag av forfatteren og musikkinnslag.

Velkommen!

Inngang: 150/100
Sted: Sellanraa

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Foto: Trine Melhuus

Dato

23. apr 2021

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere