Baard Henriksen/Forlaget Oktober
Rune Christiansen – hvordan kunst blir til i møtet med annen kunst
Litteratur | Samtale

Rune Christiansen – hvordan kunst blir til i møtet med annen kunst

I april ga forfatter Rune Christiansen ut sin andre essaybok "Betydningsfulle detaljer". Litteraturhuset har denne kvelden invitert Christiansen til en samtale om hvordan kunst blir til i møtet med annen kunst.

Siden debuten i 1986 har Rune Christiansen skrevet en rekke romaner og diktsamlinger. I 2002 utga han boken «Om morgenen den 25. februar 1848», en samling med essays og notater. I Christiansens andre essaybok skriver han om Strindbergs «Spöksonaten», om kvinnene som definerte kriminallitteraturens gullalder, om de franske forfatterne Alain Robbe-Grillet, Claude Simon og Michel Butor, om Jules Vernes roman fra Telemark, om japanske Kobo Abes uutgrunnelige roman «Kvinnen i sanden». Han skriver også om film – om Ingmar Bergmans komedier, om hvordan lesbisk kjærlighet har blitt fremstillt i filmhistorien og om hvordan den franske filmskaperen Éric Rohmer har påvirket ham som forfatter.

Opplev Rune Christiansen på Litteraturhuset i samtale med Ståle Rainer Strøm Finke, professor ved institutt for filosofi og religionsvitenskap ved NTNU.

Dato

17. sep 2024

Tid

19:00 - 20:30

Pris

Kr150 / Kr100

Deltakere

Rune Christiansen - Ståle Rainer Strøm Finke

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim