1968 – Enzensberger: en opprørets forfatter

1968 – Enzensberger: en opprørets forfatter


Rune Skarstein

Rune Skarstein kommer til Litteraturhuset for å snakke om «Tilbaketogets helter – essays og dikt 1957-2015», som er et skjønnsomt utvalg av Hans Magnus Enzensbergers viktigste tekster. Skarstein har stått for det redaksjonelle utvalget og gjendiktning, samt at han har skrevet forordet til boka. Utvalget er en fin introduksjon til Enzensbergers forfatterskap.

Hans Magnus Enzensberger (f. 1929) er en tysk dikter, forfatter, oversetter og redaktør. Han har gjort seg bemerket som forfatter, litteraturformidler og samfunnsdebattant, og blir beskrevet som en av tungvekterne i tysk litteratur. Enzensberger har stått for en lang rekke utgivelser, innen de fleste sjangere. I Tyskland har han et stort publikum og bøkene hans har flere ganger ligget på toppen av bestselgerlistene. Enzensberger er en politisk poet, kjent for sin samfunnskritikk og konfronterende og sarkastiske stil. I Norge er han kanskje mest kjent for utgivelsene Norsk utakt (1984), som er en ironisk og kritisk analyse av fedrelandet. Og essay-romanen Hammerstein (2012), som handler om Hitlers egensindige general – Kurt von Hammerstein. Forfatteren bodde i Norge i perioden 1956 til 1964, og han ferierer jevnlig på en gård i Valdres.

Rune Skarstein (f. 1940) er førsteamanuensis i samfunnsøkonomi ved NTNU. Han har gitt ut flere bøker om sosialøkonomi, og publisert en rekke artikler – blant annet for tidsskriftet Vardøger.

Velkommen!

Inngang: 50,-

Dato

26. nov 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere