Hva vi tilbyr

Trenger du et sted for å gjennomføre arrangementet ditt, eller hjelp til å lage et publikumsvennlig arrangement? Da kan Litteraturhuset i Trondheim hjelpe deg.

Litteraturhuset tilbyr lokaler i forskjellig størrelse i en leieperiode på inntil fire timer, samt promovering av arrangement gjennom Litteraturhusets kanaler. Vi gir også gjerne generelle råd og veiledning om planlegging og gjennomføring av arrangementer. Arrangørene står imidlertid selv ansvarlige for innhold og selve gjennomføringa. Den enkelte arrangør er også ansvarlig for tekst og innhenting av bruksrettigheter og kreditering for bilder som skal brukes i markedsføring av arrangementet.

Med flere tusen gjennomførte arrangement på samvittigheten, har Litteraturhusets ansatte mye erfaring i å planlegge og gjennomføre gode arrangement. Vi kan tilby hjelp til å planlegge arrangementet akkurat slik du ønsker det.

For alle henvendelser, send mail til booking@litteraturhusetitrondheim.no

Studio Litteraturhuset

Interiørfoto av Litteraturhusets studiolokale

Studio Litteraturhuset ligger midt i Kulturkvartalet og egner seg godt til møteromsbruk. Lokalet har tilgang på trådløst internett, projektor, og det er også mulighet for strømming og videooverføring. Lokalet ligger i umiddelbar nærhet til flere populære spisesteder som Sellanraa, Isak og Hevd. Om servering ønskes levert til Studio Litteraturhuset kan dette bestilles fra Sellanraa. De serverer mat med fokus på gode, sesongbaserte råvarer – og selvfølgelig deilig kaffe.

 • Kapasitet: 10 (møteromsoppsett)
 • Leie: 6 000,-

Priser eks. mva. Leia gjelder for inntil fire timer (inkl. opprigg og nedriggstid)

Sellanraa

En paneldebatt på Sellanraa

Vegg i vegg med Litteraturhuset i Trondheim ligger Sellanraa. På dagtid er Sellanraa både kafé, bokhandel og restaurant og fungerer som et bindeledd mellom kunsthallen, Litteraturhuset og hovedbiblioteket. Lokalet er tilgjengelig for kveldsarrangementer fra kl. 19 på ukedager. Totalt er lokalet 150 m² og det er utstyrt med fastmontert projektor, lydanlegg og mikrofoner. Lokalet har terskelfri adgang for funksjonshemmede.

 • Kapasitet: 75
 • Leie publikumsarrangementer: 6 000,-
 • Leie lukkede arrangementer: Pris etter avtale

Priser eks. mva. Leia gjelder for inntil fire timer (inkl. opprigg og nedriggstid)

Ved leie av Sellanraa vil det komme et kostnadstillegg for tekniker/timesats 670,- (eks. mva) ved tekniske behov utover 3 aktører med mikrofoner på secenen, og projektor/lerret.

Kulturtorget

Lokalet Kurlturtorget vises med gæster og aktivitet på scenen.

Kulturtorget ligger i 1.etasje på hovedbiblioteket. Lokalet har en opphøyd scene og av teknisk utstyr er det tilgang på projektor, lydutstyr og mikrofoner. Lokalet har en kapasitet på inntil 300 besøkende og er tilgjengelig for kveldsarrangementer fra kl. 19.00 på ukedager og kl. 17:00 på helgedager. Lydtekniker og kulturverter er inkludert i leieprisen. Ved større arrangement er Kulturtorget velegnet som lokale, men lokalet kan også tilpasses mindre arrangement. Lokalet har terskelfri adgang for funksjonshemmede.

 • Kapasitet: 300
 • Leie publikumsarrangementer: 16040,-
 • Leie lukkede arrangementer: 16040,-

Priser eks. mva. Leia gjelder for inntil fire timer (inkl. opprigg og nedriggstid)

Rådhussalen

Lokalet Rådhussalen vises med opstilling af stole og scene.

Rådhussalen er 115 m² stor, med en takhøyde på ca fire meter. Av teknisk utstyr er det tilgang på projektor, lydutstyr og mikrofoner, og besøkende har tilgang på trådløst internett. Salen er utstyrt med teleslynge og funksjonshemmede har terskelfri adgang til salen via publikumsheiser i biblioteket. Lokalet har en kapasitet på 100 besøkende i kinooppsett og lydtekniker og kulturvert er inkludert i leieprisen.

 • Kapasitet: 100
 • Leie publikumsarrangementer: 9260,-
 • Leie lukkede arrangementer: 13260,-

Priser eks. mva. Leia gjelder for inntil fire timer (inkl. opprigg og nedriggstid)

Magistratsalen

Lokalet Magistratsalen med stoleopstilling og scene

Magistratsalen er 70 m² stor og har en takhøyde på om lag fire meter. Av teknisk utstyr er det tilgang på projektor, lydutstyr og mikrofoner, og besøkende har tilgang på trådløst internett. Lokalet har plass til 55 besøkende og lydtekniker og kulturvert er inkludert i leieprisen. Funksjonshemmede har terskelfri adgang til salen via publikumsheiser i biblioteket.

 • Kapasitet: 55
 • Leie publikumsarrangementer: 9260,-
 • Leie lukkede arrangementer: 13260,-

Priser eks. mva. Leia gjelder for inntil fire timer (inkl. opprigg og nedriggstid)

Konsertlokale

En pianist opptrer ved et flygel mens en kvinne står og leser for et oppmerksomt publikum i et rom utsmykket med portretter.

Den ærverdige Rådhussalen er et ettertraktet lokale for mange konserter. Rådhussalen er 115m2 stor, med en takhøyde på ca fire meter. Av teknisk utstyr er det tilgang på projektor, lydutstyr og mikrofoner, og besøkende har tilgang på trådløst internett. Salen er utstyrt med teleslynge og funksjonshemmede har terskelfri adgang til salen via publikumsheiser i biblioteket. Lokaler har en kapasitet på 100 besøkende i kinooppsett. Kulturvert som bidrar til gjennomføringa av arrangementet er inkludert i leieprisen.

Konserter anses i utgangspunktet ikke som en del av Litteraturhusets program, og leieforholdet inkluderer derfor ikke annonsering på Litteraturhusets hjemmeside o.l.

 • Kapasitet: 100
 • Leie konserter, akustisk: 7000,-
 • Leie tekniker og teknisk utstyr: 3000,-

Priser eks. mva. Leia gjelder for inntil fire timer (inkl. opprigg- og nedriggstid).

Ved leie av Rådhussalen for å arrangere konsert vil det komme et kostnadstillegg på 3000,- (eks. mva) ved behov for tekniker og teknisk utstyr. Teknisk utstyr er kun tilgjengelig dersom en tekniker fra Litteraturhuset er til stede under gjennomføringen av arrangementet. Eventuelle kostnader til stemming av piano kommer i tillegg.

Digitale tjenester

Litteraturhuset i Trondheim tilbyr strømming og/eller videoinnspilling av foredrag, debatter eller andre arrangementer, i alle våre lokaler. Dette inkluderer både åpne og lukkede arrangementer. Vi tilbyr også kontoret som et billedskjønt lokale for strømmede webinar, foredrag e.l.

 • 4 kamera, + picture-in-picture
 • Inntil 1,5 timer live-strøm, med video- og lydopptak.
 • Ved tilleggsbehov, f.eks eksterne digitale aktører, ta kontakt for et utvidet tilbud.

Standard varighet (inkl. opprigg/nedrigg) på maksimalt fire timer. For tilbud, spørsmål og vilkår på våre digitale tjenester, vennligst ta kontakt på mail: Kristian Lillenes – Teknisk ansvarlig

Frokostmøter

Litteraturhuset i Trondheim tilbyr egne frokostmøter. Det vil også være mulig for andre aktører å leie seg inn.

Frokostmøtene foregår i egnet lokale i Kulturkvartalet. Lokalene har tilgang på trådløst internett, projektor, lydanlegg og mikrofoner – noe som også gir mulighet for strømming og videooverføring. Litteraturhuset vil legge til rette for bruk av teknisk utstyr.

Utleiearrangementene innebærer servering av frokost og kaffe. Serveringa er det Sellanraa som står for. De serverer mat med fokus på gode, sesongbaserte råvarer – og selvfølgelig deilig kaffe.

For mer info om booking av frokostmøter, vennligst skriv til booking@litteraturhusetitrondheim.no.

Vilkår

Bemanning og funksjonalitet

Lokalene har tilgang på trådløst internett, projektor, lydanlegg og mikrofoner – noe som også gir mulighet for strømming og videooverføring. Litteraturhuset vil bistå med å legge til rette for teknisk utstyr.

Kulturvert(-er) som kan bistå med praktiske oppgaver (opprigg, publikumshåndtering, billettsalg) er inkludert i leieprisen for samtlige av våre lokaler.

Leie av lydtekniker er inkludert i leieprisen ved leie av Rådhussalen, Magistratsalen og Kulturtorget. Ved leie av Sellanraa Bok & bar vil det komme et kostnadstillegg for tekniker/timesats 670,- (eks. mva) ved tekniske behov utover mikrofoner og projektor/lerret.

Åpne eller lukkede arrangementer

Litteraturhuset har et totrinns prissystem, hvor vi opererer med to forskjellige prisklasser for åpne arrangementer og lukkede arrangementer. Åpne arrangementer kvalifiserer til en rimeligere pris enn lukkede arrangementer.

Medbrakt materiell

Arrangør står ansvarlig for alt medbrakt materiell og utstyr. Litteraturhuset har ikke anledning til å oppbevare materiell eller utstyr som skal benyttes under arrangement, unntatt etter spesiell avtale.

Avbestilling

Avbestillingsfrist på leie av lokaler er to uker (14 dager). Ved seinere avbestilling faktureres det leiepris for lokalet.

PRISLISTA JUSTERES ÅRLIG.