22. juli. Det vanskelige oppgjøret

22. juli. Det vanskelige oppgjøret


Hallvard Notaker - Renate Tårnes - Sofie Rosten Løvdahl - Siv Sandvik

Ti år etter 22. juli mener mange, også blant de som overlevde terrorhandlingene, at debatten om ideologien bak terrorangrepene aldri ble tatt ordentlig.
– Oppgjøret ble avbrutt, skrev historiker og forfatter Hallvard Notaker i VG nylig, i forbindelse med boken «Arbeiderpartiet og 22. juli».
AUFs tidligere generalsekretær Renate Tårnes, aktuell i dokumentarfilmen «Generasjon Utøya», overlevde terrorhandlingene på Utøya. Hun mener AUF har måttet holde igjen i debatten i årene etterpå og at de har stått mye alene i det offentlige ordskiftet. Samme oppfatning har Sofie Rosten Løvdahl, som også var på Utøya.
– Har vi glemt 22. juli, spurte hun nylig i en kronikk i Adresseavisen: «Berøringsangsten rundt 22. juli har befestet seg. Gang på gang ser vi at kampen for å ikke glemme blir overlatt til overlevende, etterlatte og berørte. Det føles tungt, og det er farlig».
Hvorfor er det fortsatt vanskelig å diskutere holdningene bak handlingene?
Hvordan har de opplevd årene etter 22. juli?Onsdag 24. februar inviterer Adresseavisen Midtnorsk debatt og Litteraturhuset i Trondheim til digital panelsamtale, direkte på adressa.no og Litteraturhusets Facebook-side.Samtalen ledes av politisk redaktør Siv Sandvik.

Foto: Terje Visnes/Morten Antonsen, Adresseavisen og Harald Medbøe/Aschehoug

Dato

24. feb 2021

Tid

19.00 - 20.00

Sted

Digitalt

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere