Agnes Ravatn: Det tragikomiske livet (inngår i serien «Hva er da et menneske?»)

Agnes Ravatn: Det tragikomiske livet (inngår i serien «Hva er da et menneske?»)


Agnes Ravatn - Per Bjørn Foros

Dette er et innslag i serien «Hva er da et menneske?». Se hele programmet og les mer om serien her.

Kveldens samtale tar utgangspunkt i Ravatns siste bok Dei sju dørene, en roman der litteraturprofessor Nina Wisløff kombinerer gresk tragedieteori med folkeeventyr og psykoanalyse for å oppklare en mystisk forsvinningssak. Samtidig: Hva kan de greske tragediene fortelle oss om det moderne menneskets strev etter kontroll og tilfredsstillelse, og hva ville Freud sagt om metoo?

Vi møter Ravatn i samtale med Per Bjørn Foros, tidligere førsteamanuensis ved NTNU og initiativtaker til serien «Hva er da et menneske?»

Agnes Ravatn er en norsk forfatter og skribent som gjerne ytrer seg om norsk kultur og levemåte, på en forståelig og engasjerende måte. Hun er kjent for bøker som Stillstand. Sivilisasjonskritikk på lågt nivå (2009), Folkelesnad, essay (2011), Fugletribunalet (2013), Operasjon sjølvdisiplin (2014) og Verda er ein skandale. Ei bok om livet på landet (2017). Ravatn har fått flere priser, bl. a. Språkprisen, Arne Hestenes’ journalistpris og P2-lytternes romanpris. Ikke minst har hun klare synspunkter på moderne hverdagsliv og strevet vårt med å få livet til å gå opp.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 150/100

Foto: Marius Viken

Dato

14. nov 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere