Alt annet enn Tolstoj: fire nye russiske forfattere

Alt annet enn Tolstoj: fire nye russiske forfattere


Tatiana Elsoukova

Hvem er den moderne russeren, hvor kommer hun fra og hvor er hun på vei? Tatiana Elsoukova vil i dette foredraget fortelle om samtidslitteratur fra sitt hjemland, Russland.

For å vise mangfoldet av den russiske samtidslitteraturen vil foredraget sirkle rundt fire bøker i forskjellige sjangre: en dystopi, en narrativ sakprosabok, en familiesaga og en annerledes brevroman. Dette er litteratur som på hver sin måte binder fortiden med nåtiden og forsøker å finne svar på de store spørsmålene i livet.

Alle fire bøkene har kommet med på lista over 2000-tallets hundre viktigste bøker på russisk, stemt fram av forfattere, journalister og litteraturkritikere på den anerkjente russiske litteraturportalen polka.academy (polka betyr bokhylle på russisk). Bøkene er oversatt til norsk og finnes på Trondheim Folkebibliotek.

I foredragsserien «30 minutter med …» får akademikere, forskere og formidlere 30 minutter til å presentere et tema som de brenner for innenfor eget forsknings- eller interessefelt.
Tatiana Elsoukova er frilansende oversetter, skribent og litteraturformidler, og vil i dette foredraget introdusere oss for den russiske samtidslitteraturen.

Foredraget vil kun være tilgjengelig digitalt og har videopremiere den 23. august klokken 19:00.

Dato

23. aug 2021

Tid

19.00 - 19.30

Sted

Digitalt

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere