AND STILL I SING: Q&A og besøk av regissør Fazila Amiri og Sonia Ahmadi

AND STILL I SING: Q&A og besøk av regissør Fazila Amiri og Sonia Ahmadi


Fazila Amiri - Sonia Ahmadi

Filmregissør Fazila Amiri har laget et varmt dokumentarportrett, der vi blir kjent med hvordan det er å være kvinne i et land vi sjeldent ser fra innsiden. Fazila Amiri kommer til Kosmorama og vil delta i en samtale med Sonia Ahmadi, leder og grunnlegger for norsk-afghanske Kvinner for Endring umiddelbart etter visningen torsdag 9.mars kl 20.00.

AND STILL I SING:
Dette er historien om tre afghanske kvinner som tar opp kampen for sine rettigheter med musikk som våpen. Popstjernen og aktivisten Aryana Sayeed er mentor for to unge og håpefulle sangtalenter: Zahra Elham og Sadiqa Madadgar. Samtidig som begge deltar i det populære TV-programmet Afghan Star, blir livene deres gradvis vanskeligere når Taliban styrker sin posisjon.

Kort tid etter at filmen ble spilt inn tok Taliban over makten, og Afghanistan er i dag igjen blitt et totalitært samfunn med lite kontakt med omverdenen. Nå lever de tre kvinnene i eksil ulike steder i verden, men de fortsetter kampen for demokrati og kvinners rettigheter i hjemlandet. Gjennom musikken er de med på å gi det afghanske folk en sterkere stemme.

Arrangementet er et samarbeid mellom Kosmorama og Litteraturhuset i Trondheim. Visningene er støttet av Fritt Ord.

Sted: Prinsen Kinosenter, Prinsens gate 2B
Tidspunkt: 20:00-21:00.
Inngang: 120,-

Dato

9. mar 2023

Tid

20.00 - 21.00

Sted

Prinsen Kinosenter

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere