Trondheim Litteraturfest – åpningskveld: Erlend Loe, Øyvind Rimbereid og BAMMM

Trondheim Litteraturfest – åpningskveld: Erlend Loe, Øyvind Rimbereid og BAMMM


Erlend Loe, Øyvind Rimbereid, Siri Aurland Bredesen, Anne Dorte Lunås, BAMMM

Velkommen til en storslagen litteraturfest!

Vi besøker sjiraffenland med Erlend Loe og hans nyeste Dyrene i Afrika, og Stavgerssand og Lenins plasser med Øivind Rimbereid. Begge samtalene akkompagneres av BAMMM, et samarbeidsprosjekt mellom de Trondheimsbaserte poetene Asbjørn Stenmark, Margrethe Aas og Bjørn Jansen, og musikerne Morten Stai og Øystein Marker Hansen. Bli med inn i litteraturens mange mulige verdener, blant krill, zoologer og roboter for å nevne noe, når Trondheim Litteraturfest sparkes i gang med en spektakulær reise denne fredagen.

Arrangementet har inngang fra Hovedbiblioteket, Kongens gate fra kl. 17.30.
nngang: 250/150
Billetter på Hoopla: https://litthustrd.hoopla.no/sales/aapningskveld

Festivalpass: 650/300
Festivalpass kan kjøpes her: https://litthustrd.hoopla.no/sales/trondheimlitteraturfest

Fortsett gjerne kvelden på Sellanraa fra klokken 21, der Forlaget Beijing Trondheim spiller DJ-set!

Erlend Loe debuterte som forfatter med romanen Tatt av kvinnen i 1993. Han fikk sitt store gjennombrudd med Naiv. Super (1996) og har siden den gang gitt ut en rekke bøker for barn og voksne. Han har også gjendiktet bøker og skrevet flere filmmanus.

I høst har Erlend Loe fått mye oppmerksomhet for sin grenseoverskridende bok Dyrene i Afrika. I boka blir vi introdusert for fem karakterer, en tannlege, en biolog, en filmklipper, en forfatter og en politietterforsker. De kjenner alle en dragning og tilbøyelighet mot Afrikas fem store: Løve, elefant, bøffel, leopard og neshorn. Fascinasjonen for disse dyrene gjør at de reiser til Afrika for å skjende dyrene, under påskuddet «skjende for å bevare».

På åpningskvelden får vi høre Erlend Loe snakke med Siri Aurland Bredesen om Dyrene i Afrika.

Øyvind Rimbereid er en av Norges mest anerkjente lyrikere. Han debuterte med novellesamlingen Det har begynt i 1993, men har siden Seine topografiar i 2000 hovedsaklig gitt ut lyrikk, senest fjorårets Lenins plassar. Rimbereid har blant annet vunnet Nordisk Råds litteraturpris, Doblougprisen, Kritikerprisen og Brageprisen, og er oversatt til fransk, tysk, nederlandsk, russisk, slovakisk og bengali.

Rimbereids diktning er opptatt av språk og kommunikasjon, men også politisk og samfunnskritisk. Både han siste utgivelse Lenins plassar og ikke minst hans mest kjente samling Solaris korrigert tar for seg en mulig framtid. På litteraturfesten blir Rimbereid intervjuet av Anne Dorte Lunås om sitt forfatterskap, og han vil også lese fra sine dikt.

BAMMM er et samarbeid mellom dikterne Bjørn Jansen, Margrethe Aas og Asbjørn Stenmark, og musikerne Morten Stai og Øystein Marker. Marker, for øvrig på piano og elektronikk, har komponert jazz- og samtidsklassisk-inspirert musikk til dikternes tekster, og med Stai på kontrabass blir dette til samarbeidsprosjektet BAMMM.

Foto: Tonje Skjervold

Dato

30. nov 2018

Tid

18.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere