Arabisk litteraturkveld: Forfatter mellom to kulturer og språk

Arabisk litteraturkveld: Forfatter mellom to kulturer og språk


Montaser Abdel Mawgoud

Litteraturhuset inviterer til en samtale med Montaser Abdel Mawgoud, en prisvinnende poet og forfatter fra Alexandria i Egypt, som siden 2018 er bosatt som fribyforfatter i Trondheim.

For en poet og forfatter er språk det viktigste verktøyet for å bygge opp livet og skape sin egen verden. Hvordan kan en forfatter kalle Trondheim for hjem og skrive på arabisk? Hvordan føler han seg her, mellom to kulturer og to språk? Har han kommet så langt om å skrive om det norske samfunnet, eller ikke? Han skriver mest på arabisk, men tegner han et bilde av det norske samfunnet, eller det egyptiske, eller begge to? Dette skal vi høre om i samtalen.

Han skal lese diktene sine, skrevet de to siste årene på arabisk, og det blir presentert oversettelse på norsk.

I Egypt var han poet og forfatter, jobbet som lærer i arabisk språk og litteratur, deltok på internasjonale poesifestivaler og utga tre diktsamlinger. Den siste utgivelsen førte til anklager om blasfemi, han ble utsatt for trusler og mistet jobben sin. Med hjelp av ICORN kom han til Norge som fribyforfatter. Diktene hans er oversatt til spansk, fransk, svensk, romansk, engelsk og norsk.

Gratis inngang. Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber de som ønsker plass på arrangementet om å ta ut gratisbilletter på forhånd.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr-koronasituasjonen/

Dato

8. okt 2020

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere