Arild Linneberg om Jokkes tekstunivers

Arild Linneberg om Jokkes tekstunivers


Arild Linneberg

«Forbrytelsen var nytelsen: Jokkes poplyrikk som poesi på kant med loven»

17. oktober er det nøyaktig tjue år siden Joachim «Jokke» Nielsen (1964-2000) døde av en overdose heroin i Oslo. Gjennom to tiår var han en av de virkelig store i norsk rock, som frontfigur i Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes. Trondheim litteraturfest har invitert litteraturprofessor Arild Linneberg til å snakke om Jokkes tekstunivers.

Jokkes sanglyrikk, som han kalte pop, følger lovløshetens lover; han bryter med og fornyer de tradisjonene han står i, fra britpop (The Kinks), amerikansk avantgarderock (Lou Reed), og tradisjonell masselyrikk og folkesang. Intensiteten er dobbelt; livsglede og undergangsdrift,  dop og død og kjærlighet, vennskap og fyllesjuke, om å våkne opp om morran, eller ikke orke det, om himmel og hælvete og verdiløse menn. Om å ikke like idrett, eller bare når vi vinner!

En helt unik stemme både musikalsk og lyrisk, i norsk rock, pop og poesi. En ekstra innsprøyting for trøndere og Trondheim: han skriver også dikt om barter!

Arrangementet er en del av Trondheim Litteraturfest, som arrangeres i samarbeid mellom Litteraturhuset i Trondheim og Trondheim folkebibliotek.

Sted: Sellanraa

Billettpris: 50 (ordinær)/ 30 (tilgang på direktestrømming)

MERK: Smittesituasjonen tillater dessverre ikke at Arild Linneberg tar turen til Trondheim. Arrangementet blir derfor et «hjemme hos»-arrangement, hvor publikum kan følge strømminga direkte via storskjerm på Sellanraa.

På grunn få tilgjengelige plasser på grunn av smittevernhensyn, strømmes arrangementet direkte. Billetter til digital strømming kan kjøpes her: https://litthustrd.hoopla.no/sales/1134778463

Foto: May-Irene Aasen/Wikimedia Commons

Dato

17. okt 2020

Tid

19.00 - 20.00

Sted

Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere