Arild Nyquist – Nå er det jul igjen!

Arild Nyquist – Nå er det jul igjen!


Torstein Andersen

Skuespiller Torstein Andersen tar oss med på en reise i Arild Nyquist sitt forfatterskap! Andersen fremfører prosa og lyrikk og forteller om Nyquist. Det blir også allsang.

Arild Nyquist (1937-2004) er kjent for sine underfundige, vakre, åpenhjertige og morsomme tekster. Han skrev både romaner, noveller, dikt, skuespill, epistler, viser og sakprosabøker. Nyquist utga også bøker for barn og ungdom. En av de mest kjente tekstene i norsk litteraturhistorie er Nyquist sitt tøysevers «Nå er det jul igjen». Det skapte massivt oppstyr da diktet ble lansert, som en del av diktsamlinga «Nå er det jul igjen! og andre dikt» i 1972. Diktet har blitt en klassiker, og inngår som en del av pensum i grunnskolen.

I løpet av sin karriere ga Arild Nyquist ut mer enn femti bøker og et titalls plater. Han var også en aktiv billedkunstner.

Torstein Andersen (f. 1953) er skuespiller og instruktør. Som skuespiller har han medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer. Han har gjestet Litteraturhuset med flere ulike produksjoner. Høsten og vinteren 2019 er han aktuell med arrangement om ti kvinnelige lyrikere, Hans Børli og Rudolf Nilsen.

Velkommen!

Inngang: 100/75

Foto: Hæge Håtveit Mo/Aschehoug forlag

Dato

13. des 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere