Arild Vange og Erlend Wichne om gjendikting

Arild Vange og Erlend Wichne om gjendikting


Arild Vange - Erlend Wichne

Arild Vange og Erlend Wichne er begge gjendiktere og poeter. Vange har i snart 30 år vært vår mest sentrale formidler av tysk samtidslyrikk, og Wichne tegner til å i fremtiden fylle denne rollen for den franske poesien. De to forfatterne møtes til samtale med kollega Martin Ingebrigtsen, om tema relatert til arbeidet deres: Hva setter igang en gjendiktingproses? Hvilke utfordringer møter de i rommet mellom Tysk-Norsk og Fransk-Norsk poetisk språk? Og ikke minst, hvordan påvirkes deres egne bøker av gjendiktingene de arbeider med?

Erlend Wichne har skrevet to diktsamlinger og en roman, samt gjendiktet bl.a Laura Vazquez, Werewere Liking og André du Bouchet. Han er nå stipendiat i oversettelsesvitenskap ved Universitet i Agder.

Arild Vange debuterte i 1990 og har siden da utgitt en rekke diktsamlinger og to romaner. Bland Vanges mest sentrale gjendiktninger kan nevnes Peter Waterhouse, Kafka, Anja Utler og Yoko Tawada.

Martin Ingebrigtsen er poet, gjendikter og arrangør. Han debuterte i 2018 med diktsamlingen «riv av seg ansiktet», og har blant annet gjendiktet Jens Blendstrup og Nathaniel Farrell.

Sted: Sellanraa

Inngang: 50,-

Foto: Anne-Line Bakken/Heidi Furre

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Dato

4. nov 2020

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere