Bestefar blir verdensmester – En barnetime for de minste

Bestefar blir verdensmester – En barnetime for de minste


Geirr Lystrup

«Beste­far bli ver­dens­mes­ter» er en barne­time skred­der­sydd for de minste og den 28. januar kan du få være med på Litteraturhuset. Med gitar og for­tel­ler­glede tar Geirr barna med på ei opp­le­vel­ses­reise i bøke­nes ver­den. Kom og bli med!

Høsten 2016 kom Geirr Lyst­rup med den femte boka til barne­barna sine; Beste­far blir ver­dens­mes­ter. Boka er illust­rert av Mal­gorzata Pio­trow­ska som har sam­ar­bei­det med Geirr om en rekke bøker tid­li­gere: Beste­far og ele­fan­ten, 10 ape­kat­ter, Kat­ten og fuglene, Mau­rits og den store Bar­nål­kri­gen, Bra­kar og Joanna, Krys­tall­s­lot­tet. Høs­ten 2016 og vin­te­ren 2017 tar Geirr med seg disse bøkene ut på turné. Og alle bøkene kan synges.

«Bestefar bli verdensmester» er en barnetime skreddersydd for de minste. Med gitar og fortellerglede tar Geirr barna med på ei opplevelsesreise i bøkenes verden. Kom og bli med! lystrup

Geirr Lystrup er født i 1949 og vokste opp i Vinje i Telemark. Han har gitt ut en rekke bøker og plater, og han er en av våre mest allsidige trubadurer. Fem ganger har han fått Spellemannprisen. Sist for barneplata ”Sangen om Yebo”. Han har også skrevet fortellinger og drama, bl. a. «Maurits og den store Barnålkrigen» og «Brakar og Joanna». Som låtskriver er Geirr svært allsidig. Til hundreårsjubileet for Tarjei Vesaas satte han musikk til et tjuetalls Vesaas-dikt,”Ør og levande” et bestillingsverk fra Vinje Songlag. Som teksforfatter har Geirr samarbeidet med mange, bl. a. Per Oddvar Hildre og «Det Norske Kammerkor». Fem CD`er skrev han for dem. Geirr har hatt Statens treårige arbeidsstipend, han har mottatt Prøysenprisen, Ringsakers kulturpris og TONO-prisen. I 1996 fikk han NOPA´s Kardemommestipend.. Når Geirr ikke skriver, spiller eller reiser på turné, liker han å lese og gå turer i skogen ved Mjøsa. Det ryktes at han er en lidenskapelig bordtennisspiller.

Lystrup holder to forestillinger i Rådhussalen lørdag 28. januar, kl. 13 og kl. 15.

Inngang: 60 kr pr. billett. Familie: 200 kr

geirr-nytt-bilde

Dato

28. jan 2017

Tid

15.00 - 16.00

Sted

Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere