Blir Norge fraløpt av Europa?

Blir Norge fraløpt av Europa?


Siv Sandvik - Paal Frisvold

Etter suksessen 9. oktober i fjor arrangerer Europabevegelsen i Trøndelag på ny panelsamtale på Litteraturhuset i Trondheim. Denne vil finne sted 9. mai kl. 19:30 og tema denne gangen er «Blir Norge fraløpt av Europa?». Deltakere i panelet vil være kommentator i Adresseavisen, Siv Sandvik, og EU-kjenner Paal Frisvold.

Arrangementet skjer som en markering av Europadagen, som er årsdagen for den historiske erklæringen den franske utenriksministeren Robert Schuman kom med i 1950, der han så for seg et Europa uten krig og med samarbeid og ressursdeling som idealer.

Tema vi vil komme innom i samtalen vil bl.a kunne være: Hva er EU i dag kontra EU i 1994? På hvilke områder havner Norge i dag bakpå fordi vi ikke er del av EU? Hvorfor så mange med negativ magefølelse i EU-spørsmålet, ref. nylig meningsmåling. Hvordan håndterer media EU-debatten, både historisk og i nåtid. Hvilke temaer må/bør løftes opp i opinionen for å få en reelt opplyst debatt? Hva er det som har revitalisert EU-debatten den siste tiden?

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19:30-21:30. Sellanraa holder åpent til 22.
Gratis inngang. Vi ber publikum om å hente ut gratisbilletter via Hoopla.

Arrangør: Europabevegelsen i Trøndelag

Foto: Avfall Norge/Rune Petter Ness

Dato

9. mai 2023

Tid

19.30 - 21.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere