Boklansering: Vår vei ut

Boklansering: Vår vei ut


Kari Løvendahl Mogstad - Selma Løvendahl Mogstad Leraand - Trine Tetlie Eik-Nes - Andrea Skogtrø Eggan

Med: Kari Løvendahl Mogstad
Selma Løvendahl Mogstad Leraand
Trine Tetlie Eik-Nes (Forsker ved NTNU innen spiseforstyrret atferd og psykisk helse) og Andrea Skogtrø Eggan

Spiseforstyrrelser rammer stadig flere, uavhengig av alder og kjønn. Det er et økende samfunns- og helseproblem, men likevel er det mange myter og fordommer, og mangel på kunnskap og åpenhet rundt disse lidelsene. I Vår vei ut forteller Kari Løvendahl Mogstad om hvordan det var når datteren hennes fikk en spiseforstyrrelse. Mogstad er fembarnsmor, men også en erfaren lege og samfunnsdebattant med stor kunnskap om spiseforstyrrelser. Hun ga i 2017 ut boken Kroppsklemma som omhandler kroppspress og samfunnets store fokus på utseende. Ingen er spart eller skånet for utfordringer, og et par år etter utgivelsen opplever Mogstad selv at datteren Selma får anoreksi. De har bestemt seg for å være åpne om sin historie, og i boken følger vi mor og datter gjennom sykdommen og tilfriskningen, og ser hvordan hele familien blir satt på store prøvelser.

Selma Løvendahl Mogstad Leraand, 19 år, bidrar også i boken med sine personlige tekster fra perioden da hun var syk. Det er en sterk og troverdig historie, der vi får høre både morens og datterens perspektiv. Deres historie gir håp og innsikt til andre som opplever det samme, enten selv eller som pårørende. Boken gir også økt kunnskap om og forståelse for hva spiseforstyrrelser er, hvordan de behandles, og hva man bidra med for å hjelpe noen som sliter, eller som er i risikosonen for å bli syke. Vår vei ut er derfor en sterk bok som er relevant for veldig mange.

På boklanseringen vil forfatter Kari Løvendahl Mogstad innlede med å fortelle litt om spiseforstyrrelser generelt. Deretter blir det et bokbad, der hun og datteren Selma blir bokbadet av Andrea Skogtrø Eggan. Forsker Trine Tetlie Eik- Nes, vil også delta i deler av samtalen, der det også vil bli muligheter til å stille spørsmål fra salen.

Kvelden vil også by på et kunstnerisk innslag.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00. Dørene åpner kl. 18:30.
Inngang: 150/50

Foto: Nikol Herec

Dato

31. okt 2022

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere