De uskyldige – Kristine Hardeberg i samtale med Hans Olav Lahlum

De uskyldige – Kristine Hardeberg i samtale med Hans Olav Lahlum


Kristine Grav Hardeberg - Hans Olav Lahlum

Kristine T. G. Hardeberg debuterte i vår med romanen De uskyldige. Hun kommer til Trondheim Litteraturfest for å snakke om boka, i samtale med Hans Olav Lahlum.

Handlingen i romanen dreier seg rundt Europas eldste barnehjem, Ospedale degli Innocenti i Firenze, hvor uønskede spedbarn har blitt levert inn anonymt siden 1400-tallet.

I De uskyldige følger vi to handlingstråder. Den ene begynner i Firenze 1857, den andre begynner i Norge i 1995. Boka handler om livsvalg og tilhørighet, og om skjørheten og styrken i det å være en familie. Gjennom hovedpersonenes søken etter opphav og familieforhold, skildres Firenzes historie, kunst og arkitektur.

Kristine T. G. Hardeberg jobber som fotograf, foredragsholder og reiseleder. De uskyldige er hennes første bok.

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. Han debuterte med boka Oscar Torp. En politisk biografi (2007), og har siden skrevet en rekke biografier. I 2010 debuterte han som skjønnlitterær forfatter med krimromanen Menneskefluene.

Arrangementet er en del av Trondheim litteraturfest, som arrangeres årlig av Trondheim folkebibliotek og Litteraturhuset i Trondheim.

Inngang: 100/75 (redusert pris for uføre/studenter/besøkende med aktivt lånekort)

Foto: Jon Yngve Hardeberg/Agnete Brun

Dato

26. okt 2019

Tid

14.00 - 15.00

Sted

Kunsthall Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere