Framtidens Norge: ny bok i det grønne biblioteket

Framtidens Norge: ny bok i det grønne biblioteket


Svein Hammer

To arrangement på ett brett: boklansering av Framtidens Norge, og foredraget «Det grønne biblioteket».

Den grønne litteraturen har spor langt tilbake. I Norge slo den for alvor til for 40-50 år siden, da Arne Næss, Erik Dammann og andre utga miljøpolitiske bøker som utfordret det moderne samfunnet, skapte genuint vekstkritisk debatt – og ledet til etablering av bl.a Framtiden i våre hender.

Siden den gang har den grønne tankens rom blitt fylt opp med en rekke sakprosabøker. Kveldens foredragsholder, Svein Hammer, har bidratt med Fra evig vekst til grønn politikk (2016) og den helt ferske Framtidens Norge (2018).

I fasen mellom disse to finner vi en rekke norske utgivelser. Vi kan nevne «Gull eller grønne skoger» av Eivind Hoff-Elimari (2016), «Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming» av Per Espen Stoknes (2017), «Transformative Ecological Economics» av Ove Jakobsen (2017), «Naturfilosofi» av Sigurd Hverven (2018), «Jakten på den grønne lykken» av Bjørn Stærk (2018), «Det svarte skiftet» av Eivind Trædal (2018), samt antologien «Grønn omstilling – norske veivalg» (2018).

Også internasjonalt kommer det en jevn strøm med bøker, hvorav foredragsholderen har både lest og anmeldt flere titler de siste årene. Ut av denne lesningen har han funnet viktige nyanser i hvordan det tenkes grønt (bl.a knyttet til tema som mørk økologi og tap av natur), nyanser som i større grad bør løftes opp og diskuteres.

Alle disse sporene er virksomme i «Framtidens Norge», og har hjulpet forfatteren til å etablere sin skriveposisjon – som du kan lese mer om her: https://sveinhammer.blog/2018/09/24/framtidens-norge/

Svein Hammer er dr.polit i sosiologi, og jobber i dag som freelance forfatter, skribent og foredragsholder.

Inngang: 50,-

Foto: Bjørn Erik Langvand

Dato

29. okt 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere