Det klassiske arabiske språket i moderne prosaisk poesi

Det klassiske arabiske språket i moderne prosaisk poesi


Montaser Abdelmawgood Hassan - Ole Martin Bøe Stokke

Bli med på en samtale om bruken av det klassiske arabiske språket i moderne prosaisk poesi. Å skrive i prosastil innebærer et forhold til hverdagsspråket, og en sondering av det trivielle i livet, men kan vi leke slik med høyarabisk i prosapoesi? Litteraturhuset inviterer til ord- og språklek mellom Trondheims nye Fribyforfatter og Ole Martin Bøe Stokke som lenge har studert Midtøstens kultur og tradisjon.

Montaser er en prisvinnende poet og forfatter fra Alexandria, Egypt. Han har jobbet som lærer i arabisk språk og litteratur, deltatt på internasjonale poesifestivaler, og utgitt tre diktsamlinger. Han har også skrevet kontroversielle artikler som stiller spørsmål om religiøse spørsmål samt fengsling av egyptiske poeter og aktivister. I 2012 etter utgivelsen av diktsamling Thamat Ashiaa Lam Yogharebha (There are things that will never be tried på engelsk) ble han anklaget for blasfemi og ateisme, mistet jobben sin og måtte eventuelt flytte fra familien. I 2017, med hjelp fra ICORN (International Cities of Refugee Network) og Trondheim Kommune ble han bosatt i byen sammen med kone og to barn. (oversatt fra) https://www.icorn.org/article/there-are-things-will-never-be-tried)

Ole Martin er programrådgiver i introduksjonsprogrammet i Trondheim kommune, hvor han har fulgt Montasers utvikling fra bosetting til nå. Han beskriver sin egen oppgave som en blanding av byråkratisk mysing og en genuin interesse for medmenneskelige samtaler. Fra studietiden har han duppet tærne i flere fagfelt, som resulterte i en master i religionshistorie, og påfølgende utdanning innenfor arabisk språk og Midtøstens politiske historie.

Inngang fra Hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Gratis inngang

Arrangører: Litteraturhuset i Trondheim, Friby Trondheim og Trondheim folkebibliotek.
Medarrangører: SKUN, Klæbu folkebibliotek og Klæbu voksenopplæring.

 

Dato

13. nov 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere