Dialog om bærekraftig jordbruk

Dialog om bærekraftig jordbruk


Aina Bartmann - Bjørn Myskja

Dine matvalg har mye å si for miljøet. Verdens mat- og landbrukssystemer produserer mer enn én fjerdedel av menneskeskapte drivhusgassutslipp, nesten to tredjedeler er knyttet til animalske produkter, men spesielt frakt av maten er en klimasynder. Det er viktigere en noensinne at vi følger med på Norsk matproduksjon, men når det gjelder klima og miljø er det mange problemstillinger å ta hensyn til. På hvilken måte kan Norge ha den mest bærekraftige jordbruksproduksjonen?

Er en bedre regulering av genemodifisert mat en løsning? Er det viktigere med økologiske løsninger? Finnes det andre løsninger vi ikke har tenkt på? Hva skal til her i Norge/hva skal til i verden for at fremtidens matlaging skal være bærekraftig? Hvordan må lovverket endres for at det skal gå bra?

Til å svare på disse spørsmålene, og mange flere, har vi med oss Aina Bartmann og Bjørn Kåre Myskja.

Aina Bartmann er som er daglig leder i Nettverk for GMO-fri mat og fôr.

Bjørn Myskja er professor i etikk og politisk filosofi ved NTNU i tillegg er han nestleder i bioteknologirådet.

——————————————————————————————-

Arrangementet har inngang fra Hovedbiblioteket, Kongens gate. Opp trappene til venstre. Dørene åpner kl. 17.30.

Gratis inngang.

Arrangør: Spire Trondheim

Dato

25. apr 2019

Tid

18.00 - 20.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Magistratsalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere