Doc Lounge Trondheim · LoveTrue

Doc Lounge Trondheim · LoveTrue


Kjærlighetsaften på Doc Lounge Trondheim! Ta med en venn, kjæreste, date eller noen du har lyst til å bli bedre kjent med, og få to billetter til prisen av én. Billettpris er 80 kr.

Hypnotisk og bevegende film, men musikk av Flying Lotus!

LoveTrue (Alma Har’el, USA 2016) på Sellanraa Bok & Bar

En surfende alenefar på Hawaii, en nyforelsket stripper i Alaska og en splittet musikerfamilie i New York utgjør persongalleriet i den originale og nærmest uklassifiserbare LoveTrue. De siste årene er det blitt stadig vanligere å blande elementer fra dokumentar- og fiksjonsfilm, men få filmskapere gjør dette med et like fascinerende resultat som Alma Har’el. I sin andre langfilm blander regissøren nemlig observerendedokumentaropptak med iscenesatte sekvenser hvor subjektene går i dialog med skuespillere som spiller dem selv på ulike tidspunkt i livene deres.

Dette grepet gjør ikke bare Har’el i stand til å utforske kjærligheten fra utradisjonelle innfallsvinkler, det har tilsynelatende også en terapeutisk effekt på hovedpersonene, hvilket i tur bidrar til å forme filmen. For publikums del resulterer det i et poetisk filmspråk som opphever skillet mellom fakta og fiksjon, hukommelse og virkelighet, og forholder seg til minner og følelser på en måte som speiler menneskehjernens uransakelige veier.

Dato

28. mar 2017

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Sellanraa Bok & Bar

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere