Doc Lounge Trondheim: Bugs


Bildebeskrivelse: Arrangementbilde, en fyr som holder to larver opp mot ansiktet sitt.

 

Doc Lounge Trondheim: Bugs (Andreas Johnsen, Danmark 2016)

English explanation further down on the page 

Hvorfor spise insekter?

Det er det store spørsmålet i Andreas Johnsen nye, smaksrike, underholdende og ørlite frastøtende dokumentarfilm Bugs, som forteller om insekter både som delikatesse og som klodereddende matressurs. Resultatet er dermed både en kulinarisk filmopplevelse og en politisk samtalestarter.

Sjefskokk Ben Reade og forskningsleder Josh Evans fra Nordic Food Lab i Danmark reiser jorda rundt for å undersøke smakssansens politkk, på larvejakt i outback’en i Australia, på plyndring av vepsebol i Japan og på matmesser der forretningsfolk pusher smaksløse oppdrettsgresshopper. På ferden tilfører de sin egen toppkulinariske touch til lokale insektdelikatesser, og skaper retter som siriss- og gresshopperavioli, larveost-«gelato» (italiensk iskrem) og bielarve-ceviche!

Billettpris 80 kr


Bon appétit!

Why should we eat insects?

Filmmaker Andreas Johnsen’s partly tasty and partly a tiny bit repulsive documentary Bugs sets out to discover how insects can be delicious and if eating insects can save our Earth. The result is both a culinary documentary and a political conversation starter.

Head Chef Ben Reade and Lead Researcher Josh Evans from the Nordic Food Lab in Denmark set out on a globe-trotting mission to take on the politics of the palate, sampling grubs in the Australian outback, pillaging giant wasp nests in Japan and attending food expos where entrepreneurs pitch their flavorless farmed crickets. Along the way, they put their own haute cuisine spin on local insect delicacies, whipping up dishes like cricket and grasshopper ravioli, maggot cheese gelato and bee larva ceviche!

Ticket prices: 80 NKR

Dato

28. nov 2016

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Sellanraa, Kulturhuset

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere