Død kropp, ny viten? – fra disseksjonens kulturhistorie til moderne medisinske metoder
Tone Sofie Aglen, Espen Stueland, Beathe Sitter, Jostein Halgunset
Hvor pålitelig er kroppen som kilde til kunnskap og hvordan har synet på dette endret seg gjennom tidene? Bringer de moderne medisinske metodene oss nærmere sannheten i dag?
I forbindelse med utstillingen BODY WORLDS Vital som åpner på NTNU Vitenskapsmuseet 6. juni 2017 har vi invitert en forfatter, en professor i anatomi og en ekspert i MR-teknikker, til å delta i en samtale om hvordan kroppen er, og har vært, et viktig utgangspunkt for kunnskap og kulturelle forestillinger.
Samtaleleder: Tone Sofie Aglen, politisk redaktør i Adresseavisen
Espen Stueland er forfatter, litteraturkritiker og essayist. Gjennom kjøttet. Disseksjonen og kroppens kulturhistorie (2009), som også var Stuelands doktorgradsavhandling, ble hyllet som et kulturhistorisk storverk av norske kritikere.
Beathe Sitter er førsteamanuensis ved Fakultet for medisin og helsevitenskap og forsker og underviser innen magnetresonanstomografi (MR), som er en av de viktigste metodene i medisinsk avbildning. Hun er kjemiker, med doktorgrad i medisinsk teknologi fra NTNU.
Jostein Halgunset er en populær og ivrig foreleser og professor i anatomi ved Fakultet for medisin og helsevitenskap (NTNU) og er medisinsk rådgiver for Regional forskningsbiobank Midt-Norge (Biobank1), St. Olavs Hospital.
Bildet øverst: Jostein Halgunset. Foto Geir Mogen/ NTNU.
Arrangører: Fakultet for medisin og helsevitenskap og NTNU Helse, i samarbeid med NTNU Vitenskapsmuseet
Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Dato
8. jun 2017
Tid
19.00 - 21.00
Sted
Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek