Egil «Drillo» Olsen: Suksess med ettertanke. I samtale med Alfred Fidjestøl (inngår i serien «Grenser»)

Egil «Drillo» Olsen: Suksess med ettertanke. I samtale med Alfred Fidjestøl (inngår i serien «Grenser»)


Egil «Drillo» Olsen - Alfred Fidjestøl

Dette er et innslag i serien «Grenser». Se hele programmet, og les mer om serien her.

Han kom som en vind og brakte norsk fotball til de høyeste tinder. Vi banket dem nesten alle, og i en periode var Norge rangert som nr. 2 i hele verden. Men veien var kronglete; han kom fra et arbeiderhjem i plankebyen Fredrikstad, noe som preget ham gjennom hele karrieren og skapte politiske sympatier på venstresiden, med «større bekymringer for nyliberalismens frammarsj enn kneskaden til Rune Bratseth». Bak fasaden (bikkje og «pæler») finner vi en reflektert og kunnskapsrik mann, som vet det meste om høyden på fjelltopper, historiske begivenheter og dagsaktuelle temaer. I kveldens samtale ser han tilbake på et innholdsrikt liv, som slett ikke står og faller med suksessen på fotballbanen. Og hva med Norge i denne perioden – var vi ikke vel høye på pæra?

Egil «Drillo» Olsen er tidligere landslagsspiller i fotball og trener for herrelandslaget i to perioder, med stor suksess (gruppespill i 1994, åttendedelsfinale i 1998). Seinere trener for landslaget i Irak, fotballkommentator i radio og TV, quiz-produsent og ispinne-idol. På 1970-tallet aktiv i ml-bevegelsen. Nylig kom filmen Alt for Norge, idet legenden var i ferd med å passere åtti år.

Alfred Fidjestøl er journalist og forfatter. Har skrevet Mine kamper. Biografien om Drillo (2020). Også kjent for andre biografier (Hans Jonas, Per Sivle, Julius) og historiske verk (Det norske teatret, Norsk kulturråd).

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-21:00. Dørene åpner kl. 18:30.
Inngang: 150/100

Foto av Alfred Fidjestøl: Agnete Brun

Dato

22. aug 2022

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere