En kveld om kunstig intelligens – Hva kan vi lære av fiksjonens fremstilling av kunstig intelligens?

En kveld om kunstig intelligens – Hva kan vi lære av fiksjonens fremstilling av kunstig intelligens?


Eirik Newth - Yme Herrdergötter - Inga Strümke

16. februar ønsker Antrozetha Forlag & forfatter Yme Herrdergötter velkommen til en kveld om KUNSTIG INTELLIGENS og dens fremstilling i fiksjonen, på SELLANRAA Bok og Bar i Trondheim!

I løpet av kvelden skal forfatter Yme Herrdergötter, i samtale med A.I. forsker ved NTNU, Inga Strümke og Astrofysiker og forfatter Eirik Newth, forsøke å komme til bunns I spørsmålet:

Kan fremstilling av A.I. i fiksjonen fortelle oss noe om hvor vi er på vei?
__________________________________________________________

OM DEM PÅ SCENEN:

EIRIK NEWTH:
Eirik Newth er utdannet astrofysiker, men har i mer enn 30 år jobbet med formidling av vitenskap og teknologi. Han har utgitt 25 bøker som er oversatt til 21 språk, vært fast spaltist i VG og Aftenposten og blant de første i landet til å podkaste, kjøpe ebøker, blogge og ta i bruk sosiale medier.

Siden 2010 har han fokusert på fremtidens muligheter og utfordringer. Han har holdt foredrag, vært rådgiver for og skrevet tekster for kunder som Forsvaret, Statsministerens kontor, Telenor, Kommunenes sentralforbund, HP, Siemens og PST.

Eirik brukes mye som kilde i massemediene og driver podkasten “Romkapsel”, som regnes blant landets ledende på teknologi. I 2021 ble han utpekt til å sitte i regjeringens klimautvalg og har siden viet mye av sin tid til å se på hvordan Norge skal tilpasse seg det grønne skiftet som nå tvinger seg fram.

YME HERRDERGÖTTER:
Er utdannet regissør, men byttet rask beite og arbeider nå som forfatter og debuterte med romanen «Misantropia – Bind I» høsten 2022. Han er grunnlegger av Antrozetha Forlag. Han har satt seg fore å gi ut egne bøker og andre små forfattere som på sikt skal være med på å etablere et uavhengig sidespor i norsk litteratur.
INGA STRÜMKE :
Har forsket på bruk av maskinlæring i partikkelfysikk, og jobbet med kunstig intelligens siden hun avsluttet doktorgraden. Gjennom forskningen innså hun hvor utrolig bra, eller potensielt utrolig dårlig, kunstig intelligente løsninger kan fungere, avhengig av bruk og tolkning.

Hun har diskutert relativitetsteori, gravitasjonsbølger, kvantefysikk, statistisk modellering og kunstig intelligens i ulike medier, engasjert seg sterkt i den nasjonale AI-debatten, har erfaring som keynote speaker internasjonalt og har holdt TEDx-foredrag om kunstig intelligens. Budskapet hennes er at det er viktig å være med på AI-utviklingen, men samtidig stille høye krav til forståelse og ansvarlig bruk, og alltid med mennesket i sentrum.

Inga er forsker ved Norwegian Open AI Lab på NTNU, og har en bistilling som forsker hos SimulaMet. Hun har tidligere jobbet med ansvarlig AI og algoritmerevisjon i PwC, mottok UiB sin formidlingspris i 2019 , ble kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner 2020, og til en av Norges kvinnelige forbilder innen kunstig intelligens. Hun er en internasjonal foredragsholder, var podcast-vert for Norsk råd for digital etikk and har laget flere videokurs om kunstig intelligens, også på spansk.
__________________________________________________________
STED: SELLANRAA Bok og Bar
TIDSPUNKT: 19:30-21:30 (SELLANRAA er åpen til 22:00)
INNGANG
Ordinær: 70,-
Student: 50,-

Dato

16. feb 2023

Tid

19.30 - 21.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere