En sammenheng mellom måten vi produserer maten på, innholdet i maten og vår egen helse?

En sammenheng mellom måten vi produserer maten på, innholdet i maten og vår egen helse?


Kjersti Rinde Omsted

Kjersti Rinde Omsted har de siste 15 årene jobbet mye med sammenhengen mellom maten vi spiser og helsen vår. Hun ble alvorlig syk med ME (Kronisk utmattelsessyndrom), og ble sengeliggende. I lang tid var hun en kasteball mellom ulike deler av helsevesenet, og det var et kappløp om å stille diagnoser. Ingen snakket om mat, kosthold, fordøyelse og helhetlig helse.

Med bakgrunn som bioingeniør, og matprodusent innså hun at noe var fullstendig galt med egen kropp.

Ektemannen støttet henne hele veien, og sammen endret de kosthold og livsstil,  og driften på gården ble omlagt til økologisk, en drift på lag med naturen. De ønsket å produsere ren mat uten kjemiske tilsetningsstoffer, en drift som bidro til å regenerere økosystemet.

I dag er Kjersti helt frisk og gir råd til andre i samme situasjon som hun var i for 15 år tilbake.

Ny kunnskap forteller oss at det er en sammenheng mellom måten vi produserer maten på, innholdet i maten og vår egen helse.

Jordhelse = mathelse = tarmhelse

Sted: Rådhussalen, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 18:00-20:00
Inngang: 100 (ordinær)/50 (medlemmer)

Arrangør: Økologisk Sør-Trøndelag i samarbeid med Faglag for regenerativt landbruk i Trøndelag

Økologisk Norge arbeider for å fremme økologisk og bærekraftig produksjon og forbruk av norsk mat.

Faglag for regenerativt landbruk Trøndelag er en medlemsorganisasjon som søker å være en erfaringsbase og et kompetansesenter for regenerativt landbruk i Trøndelag.

 

Dato

30. mar 2023

Tid

18.00 - 20.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere