Filmvisning: Julieta

Filmvisning: Julieta


Cinemateket viser Julieta av Pedro Almodóvar i samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim, som del av Spansk litteratur- og kulturuke 20.-26. mai. Det er gratis inngang på begge filmene på Cinemateket torsdag 24. mai (ordinære billettpriser gjelder øvrige dager). Vi gjør oppmerksom på at det må tas ut fribilletter til de visningene som er gratis.

Julieta (Pedro Almodóvar, Spania 2016)
1t 39m – Spansk tale, norsk tekst – Aldersgrense 9 år
Torsdag 24.05 kl 20.30 – gratis inngang
Lørdag 26.05 kl 16.30 – ordinære priser

Julieta bor i Madrid med sin datter Antía. De lider begge i stillhet over tapet av Xoan, Antías far og Julietas ektemann. Men av og til fører ikke sorg mennesker tettere sammen, men driver dem fra hverandre. Når Antía blir atten forlater hun moren, uten et ord til forklaring. Julieta leter høyt og lavt etter henne, men alt hun oppdager er hvor dårlig hun kjenner sin datter.

Julieta handler om en mors kamp sor å overleve uvissheten, men også om skjebnen, skyldkomplekser, og hvordan vi på uforklarlig vis får oss til å svikte mennesker vi elsker. Julieta er enda en triumf fra en av verdens aller største filmskapere, Pedro Almodóvar.

Historien er basert på tre noveller av den nobelprisvinnende forfatteren Alice Munro. Almodóvar utnytter materialet til det fulle gjennom sin mesterlige, melodramatiske teft. Julieta har også preg av en romantisk thriller, godt hjulpet av den betagende musikken signert regissørens faste komponist Alberto Iglesias.

Filmweb

Dato

26. mai 2018

Tid

16.30 - 18.30

Sted

Cinemateket Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere