Finding Home workshop: Kunst for å finne hjem i øyeblikket

Finding Home workshop: Kunst for å finne hjem i øyeblikket


Minh Pham

”Om og om igjen befinner vi oss utenfor vår komfortsone hvor vi må lære oss å omfavne det som er ukomfortabelt.”

En komfortsone er en samling av gamle rutiner som har blitt til vaner, og som dermed skaper trygghet i oss. Med andre ord er komfortsonen hjem. Dermed er det å være utenfor komfortsonen ofte opplevd som en tilstand av angst, stress eller frykt. Samtidig kan vi se på det som en god mulighet til å utforske og øke vår evne til å gjenskape følelsen av å være hjemme i kroppen vår og i nået. En måte å finne komfort i ubehag på er gjennom å lage kunst til seg selv.

Hjertelig velkommen til kunstverksted Finding Home! 

Vi skal praktisere kunsten å finne hjem i oss selv ved å lage ”zine” sammen. En zine er en liten håndlaget ”gjør-det-selv” kunstbok med tekst og tegninger som reflekterer personen som har skapt den. I verkstedet får du forskjellige kreative materialer som du kan bruke til å pynte zinen din med. Materialene inkluderer, men er ikke begrenset til, pressede blomster/blader, origamipapir, origamikraner, musikk og magasiner. 

”Finding Home” er et konsept utviklet av Minh Pham, og har som mål å få publikum til å uttrykke sine følelser om hjem gjennom å lage kunst til seg selv. Historiene som formidles i kunsten deres forteller om deres unike perspektiver om hjem, men også om temaer som tilhørighet, språk, identitet, minne, følelse og kreativitet. Siden 2019 har verkstedet blitt holdt hovedsakelig ved Litteraturhuset i Trondheim i samarbeid med Litteraturhuset sitt prosjekt ”Litteratur for inkludering”, som er ledet av Gulabuddin Sukhanwar.

Arrangementet er gratis. Du trenger ingen forkunnskap eller erfaring fra før for å delta.

Verkstedet blir ledet av Minh Pham. 

Minh Pham er født i Vietnam og flyttet til Norge da hun var 14. Mye av hennes arbeid sirkler rundt temaer som tilhørighet, kultur, identitet, minne og språk. Under masterstudiet i engelsk litteratur ved NTNU studerte Minh traumer, og hvordan vår kropp kan bli sett på som en uendelig ressurs til helbredelsen i etterkant av traumatiske hendelser. Finding Home tar dermed utgangspunktet i kunst som en prosess der individet tar en reise innover for å rette fokus tilbake til sin egen kropp i nået. 

Sted: Litteraturhuset i Trondheim, Kongens gate 2

Workshopen er gratis, men vi ber de som ønsker plass om å ta ut billetter via Hoopla.

Dato

20. jan 2022

Tid

18.00 - 20.00

Sted

Litteraturhuset i Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere