Gatelangs: litterære tolkninger av Trondheim

Gatelangs: litterære tolkninger av Trondheim


Gunnar Wærness - Margrethe Aas - Fredrik Lund - Trond Åm

Tidligere i sommer ga Gatemagasinet Sorgenfri ut boken «Gatelangs», der 42 forfattere med tilknytning til Trøndelag har gjort sine personlige og nære tolkninger av steder og byrom i Trondheim. Resultatet har blitt et byportrett utenom det vanlige – der fokus ikke er på de monumentale praktbyggene, men på steder som lett overses, selv om de kan bety mye for folk i det daglige.

Sorgenfri inviterer til en kveld hvor vi fordyper oss i et par av bidragene, og spør hva det vil si å skrive med byen som utgangspunkt. Møt Gunnar Wærness, Margrethe Aas og Fredrik Lund til en samtale med opplesninger og musikalske innslag. Samtalen ledes av Trond Åm. Det blir også en etterlengtet mulighet til å skaffe seg boken, som gikk unna i hele 4000 eksemplarer da den ble solgt av Sorgenfris gateselgere i sommer.

Gunnar Wærness (f. 1971) er forfatter fra Trondheim, nå bosatt i Sverige. Debuterte med diktsamlingen «Kongesplint» i 1999, og har siden utgitt en rekke bøker og vært redaktør for tidsskrift og antologier. Medlem av performanceduoen Brødet & Eselet, som i høst er aktuell med boken «Del Likt».

Margrethe Aas (f. 1983) er forfatter og arkitekt fra Fræna, nå bosatt i Trondheim. Hun debuterte med diktsamlingen «Vy» i 2015, og i år kom den andre, «Eim». Aas arbeider i Byplankontoret i Trondheim kommune.

Fredrik Lund er professor i arkitektur ved NTNU.

Arrangør: Gatemagasinet Sorgenfri og Litteraturhuset i Trondheim

Inngang: 100 (ordinær)/75 (student/ufør)

Dato

21. nov 2017

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere