Hans Børli 100-årsjubileum: Dagen er et brev som aldri kommer

Hans Børli 100-årsjubileum: Dagen er et brev som aldri kommer


Tor Einar Bekken - Torstein Andersen

I anledning at det i år er hundre år siden Hans Børli ble født, ønsker vi å hylle den folkekjære forfatteren med en matiné i ord og toner, på dagen 100 år etter hans fødsel. Tor Einar Bekken fremfører folkelige toner, og Torstein Andersen leser lyrikk og forteller om Børli.

Hans Børli (1918-1989) blir ofte omtalt som «skogens dikter». Han arbeidet hele sitt voksne liv som tømmerhogger, og hans litterære utgangspunkt var skogen, for den kjente han bedre enn noen. I diktingen var han også opptatt av politikk, og i økende grad eksistensielle problemer som angst, ensomhet, tro, tvil og død. Børlis litterære produksjon strekker seg fra 1933 til 1988, og i løpet av denne perioden skrev han 22 diktsamlinger.

Børli ble tildelt en rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen og Doblougprisen. Han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 1972 for diktsamlingen Isfuglen.

Tor Einar Bekken (f. 1964) går under artistnavnet Dr Bekken. Han er blues- og jazzmusiker, kjent for sitt spektakulære pianospill. Han har gitt ut en rekke album, både som soloartist og med ulike band og gjesteartister. Tidligere i år ble han nominert til Spellemannprisen 2017 for albumet Upright Piano – Live at Bar Moskus.

Torstein Andersen (f. 1953) er skuespiller og instruktør. Som skuespiller har han medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer.

Arrangementet har inngang fra Hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 12.30.

Inngang: 200/150

Foto av Hans Børli: Aschehoug forlag

Dato

8. des 2018

Tid

13.00 - 14.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere