Harald Lorentzen: To kulestøtere fra Finnmark

Harald Lorentzen: To kulestøtere fra Finnmark


Harald Lorentzen, Thor Gotaas, Per Bjørn Foros

HARALD LORENTZEN: TO KULESTØTERE FRA FINNMARK
i samtale med Thor Gotaas og Per Bjørn Foros

«To kulestøtere frå Finnmark» er tittelen på boka om to kjemper i norsk friidrett, Bjørn Bang Andersen fra Kvalsund og Harald Lorentzen fra Hammerfest, skrevet av Thor Gotaas. Det er de to siste som kommer til orde i kveldens samtale om Haralds fargerike liv og karriere. Vi skal høre om barndommen i tidlig etterkrigstid, om utvikling fra lovende unggutt til stor stjerne, om opplevelser på idrettsbanen og i friidrettsmiljøet, om idrettsvenner og menneskemøter.

Harald Lorentzen har en omfattende idrettskarriere, med norske mesterskap i kulestøt, diskos og spyd – i denne kombinasjonen helt i verdenseliten – og med 24 medaljer fra NM i perioden 1963-1983. Han satte norske rekorder i både kule og diskos. Som friidrettsmann representerte han klubbene Stein (Hammerfest), Freidig (Trondheim) og Tjalve (Oslo). Men han var også i norgeseliten som vektløfter – og deltok flere ganger i Birkebeinerrennet. Han var i en årrekke tilsatt ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, der han underviste i lærerutdanningen, både i engelsk og kroppsøving.

Thor Gotaas er forfatter med særlig interesse for kulturhistorie og folkloristikk, med hjerte for outsidere i samfunnet – men altså også for idrett og idrettshelter. Mest kjent er han for sine bøker om norsk skiidrett.

Inngang: 150/100

Dato

19. sep 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere