Ingvild Rishøi

Ingvild Rishøi


Ingvild Rishøi, Lars August Fodstad

Få favner det vanskelige og skjøre i menneskelivet så godt som Ingvild Rishøi. Siden 2007 har hun gitt ut novellesamlingene La stå (2007), Historien om fru Berg (2011) og Vinternoveller (2014), som alle viser fram menneskene i den negative statistikken. Vi møter de som faller utenfor systemet, de som rett og slett ikke mestrer det hverdagslige. Med enkle, lette ord vever hun sammen en verden med skjøre relasjoner.

Vi følger mennesker i alle aldre og situasjoner, som prøver å få endene til å møtes, men som ikke klarer å komme seg ut av de mønstrene de er fanget i: «(…) men jeg fikk aldri skaffa meg noen ordentlig jobb, og jeg fikk aldri ordna leiligheten fint, jeg ville, men det skjedde bare ikke, så besøkene blei aldri noe av, og noen kvelder blei jeg bitter, for hva er vitsen med å skjerpe seg når det ikke hjalp (…)» (fra Vinternoveller, 2014)

I tillegg til å skrive noveller har Rishøi skrevet to billedbøker for barn, og er en av redaktørene for bladet Avsagd Hagle. Hun har vunnet flere litterære priser, blant annet Sultprisen for forfatterskapet i 2012, og i 2014 vant Vinternoveller både Brageprisen i åpen klasse, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen.

3. april har du mulighet til å møte denne dyktige forfatteren i samtale med førsteamanuensis i nordisk litteratur ved NTNU, Lars August Fodstad.

Inngang: 100/50

Foto av Ingvild Rishøi: Hans Fredrik Asbjørnsen

Dato

3. apr 2017

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Sellanraa Bok & Bar

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere