Internasjonal morsmålsdag – språkaktiviteter på hindi og bengali

Internasjonal morsmålsdag – språkaktiviteter på hindi og bengali


Suparna Paul

I forbindelse med den internasjonale morsmålsdagen, har Litteratur for inkludering gleden av å arrangere en minifestival som er viet til aktiviteter på forskjellige språk for å bringe sammen barn, unge voksne, familier og lokalsamfunn for å feire og dele deres språklige arv.

Blant mange andre aktiviteter inviterer vi til kreative språkaktiviteter med hindi og bengali bokstaver.

Kursholder er Suparna Paul.

På dette verkstedet vil barna lære hvordan de kan skrive navnet sitt med bengali og hindi bokstaver. Barna kan få med seg navnet sitt på hindi/bengali, i en form slik at det nærmest vil fremstå som en logo. 

Det blir også et kreativt quizspill hvor Suparna presenterer et diagram med bilder av dyr, fugler og farger og forteller barna om dem og deres navn på hindi og bengali. Barna må huske navnene og fortelle dem til andre deltagere og dersom de kan fortelle minst 3 av 5 navn riktig, vil de vinne en liten gave som er laget på laminert papir. 

Suparna Paul er fra India og er bosatt i Trondheim. Bengali er hennes morsmål og hindi er hennes nasjonalspråk. Hun kommer til å representere bengalsk og hindi på den internasjonale morsmålsdagen. 

Det er viktig å nevne at til grunn for den internasjonale morsmålsdagen står en bengalsk kamp som fant sted fra 1950-tallet og som var en kamp om bengali språk og identitet, og i 1999 FN erklærte 21. februar som den internasjonale morsmålsdagen. 

Verkstedet er gratis og åpent for alle.

Festivalen arrangeres i samarbeid med Trondheim folkebibliotek.

Sted: Småbarnskroken, Trondheim folkebibliotek

Tidspunkt: 14:45-15:30

Dato

18. feb 2023

Tid

14.45 - 15.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, småbarnskroken

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere