Jo Nesbø og Erlend Loe

Jo Nesbø og Erlend Loe


Jo Nesbø, Erlend Loe

Møt Jo Nesbø og Erlend Loe i samtale om bøkene «Kniv» og «Helvete» – om mørke, om humor, om skriving og om livet. Blant annet.

Kniv er Jo Nesbøs tolvte krimroman i serien om politietterforskeren og antihelten Harry Hole. I boka har Harry Hole mistet alt. Han har begynt å drikke igjen, Rakel har kastet ham ut, han har mistet jobben på Politihøgskolen, men får, som avdanket legende, aller nådigst jobbe som papirflytter på Politihuset.

I Helvete har nyskilte Rakel flyttet fra enebolig til rekkehus og har barna i oddetallsuker. I partallsukene har hun mye tid, og en dag bestemmer hun seg for å gå løs på hageflekken med den litt rustne spaden som står i skjulet. Ikke før har hun begynt å grave, så støter hun på en lem som viser seg å føre lukt til helvete.

Jo Nesbø (1960) er en av verdens mest suksessfulle krimforfattere. Bøkene hans har solgt mer enn tretti millioner bøker og er oversatt til femti språk. Han har gitt ut tjuefire bøker, hvorav tolv av de er med etterforskeren Harry Hole. Nesbø står også bak barnebøkene om Doktor Proktor, og han er vokalist og låtskriver i De Derre.

Erlend Loe (1969) har hatt stor suksess med sine bøker for voksne. Naiv. Super (1996) ble en stor suksess nasjonalt og internasjonalt, og fikk raskt benevnelsen generasjonsroman. Erlend Loe har også et suksessrikt forfatterskap for barn, der bøkene om truckføreren Kurt er helt sentrale. Erlend Loe har også skrevet flere filmmanus, og jobbet som filmanmelder.

Etter samtalen blir det boksalg og signering.

Inngang: 200/100

Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss/CappelenDamm (Jo Nesbø) / Stian Broch (Erlend Loe)

Dato

17. sep 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

DIGS

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere