Jon Anders Lied: Lansering av «Innføring i intensiv psykodynamisk korttidsterapi – ISTDP»

Jon Anders Lied: Lansering av «Innføring i intensiv psykodynamisk korttidsterapi – ISTDP»


Jon Anders Lied - Kristin Lyse

Jon Anders Lied er aktuell med boken «Innføring i intensiv psykodynamisk korttidsterapi – ISTDP». Psykoterapiformen ISTDP har de siste 10 årene hatt et oppsving i popularitet både i Norge og internasjonalt, og er effektiv for en rekke psykiske lidelser og for et bredt spekter av pasienter. ISTDP som metode er likevel ikke ukontroversiell med sin til tider konfronterende terapeutstil, og ble nylig grundig debattert i Tidsskrift for Norsk psykologforening.

Dette er den første skandinaviskspråklige læreboken som beskriver metoden, og den dekker et lengefølt behov for en innføring i terapiformens grunnprinsipper. På Sellanraa denne kvelden får vi høre Jon Anders Lied fortelle om prosessen som ledet frem til boken. Han vil sette søkelys på nødvendigheten av en grunnleggende psykodynamisk forståelse og av å skape gode samarbeidsallianser rundt korttidsdynamiske prosjekt.

I tillegg kommer psykoanalytiker Kristin Lyse for å møte Jon Anders Lied til debatt om ISTDP. Kristin Lyse er kjent som en tydelig stemme for det psykoanalytiske perspektivet, hun er en skarp kritiker av effektivitetsjaget i det offentlige helsevesenet og har i flere debattforumer framsnakket den ikke-vitende terapeutiske posisjonen. Vi ser fram til en lærerik og spennende debatt!

Vel møtt!

Sted: Sellanraa
Tidspunkt: 19:00-21:45. Sellanraa holder åpent til 22.
Inngang: 75,-

Arrangør: Jon Anders Lied

Til info: Det vil være mulig å kjøpe boken på arrangementet. Man får da mulighet til å trekke fra inngangsbilletten fra prisen på boken. 

Boken er nærmere omtalt her:
https://www.universitetsforlaget.no/innforing-i-intensiv-psykodynamisk-korttidsterapi-istdp

Dato

12. apr 2023

Tid

19.00 - 21.45

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere