Konsert: Jo Skaansar – Fange av mi tid, m/Ine Hoem

Konsert: Jo Skaansar – Fange av mi tid, m/Ine Hoem


Jo Skaansar - Ine Hoem - Helge Lien - Håkon Mjåset Johansen

Nesten ti år etter utgivelsen av det kritikerroste debutalbumet «Den blåaste natt», er Jo Skaansar endelig klar med nytt band og sin oppfølgerplate.

«Fange av mi tid» tar utgangspunkt i Skaansars mangfoldige virke som kontrabassist og komponist, og et fruktbart låtskrivingssamarbeid på tvers av generasjoner med den trettifem år eldre Edvard Hoem. For øvrig er dikt og lyrikk av norske poeter fra ulike tidsepoker håndplukket og bearbeidet, og supplerer og kommenterer dermed Hoems særegne og gjenkjennelige litterære stemme.

Vokalist Ine Hoem, som de siste årene har tatt steget inn i den norske pop-eliten, er fortsatt en viktig samarbeidspartner og alliert. Sammen med Helge Lien og Håkon Mjåset Johansen skaper Ine og Jo musikalsk magi av Skaansars melodisk varierte og harmonisk sofistikerte komposisjoner, i skjæringspunktet mellom jazz, folkemusikk og vise.

Jo Skaansar jobber i inn- og utland med en rekke artister og band, mest innen jazz og folkemusikk. Som bassist har han en ekspressiv, lyrisk og moderne spillestil. Han har medvirket på omlag 40 plateinnspillinger og har spilt med blant andre Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Steve Dobrogosz, Jon Christensen, Beady Belle, Hot Club de Norvege, Sinikka Langeland, Trygve Seim, Sølvguttene og Trondheim Jazzorkester.

Medvirkende:

Jo Skaansar – kontrabass
Ine Hoem – vokal
Helge Lien – piano
Håkon Mjåset Johansen – trommer

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, kongens gate. Dørene åpner kl. 17. 30.

Inngang: 300/200

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber de som ønsker plass på arrangementet om å kjøpe billetter på på forhånd.

Les om Litteraturhusets regler for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr-koronasituasjonen/

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Dato

12. sep 2020

Tid

18.00 - 19.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere