Debatt: Hva skjer med den kulturelle skolesekken?

Debatt: Hva skjer med den kulturelle skolesekken?


Bernhard Ellefsen - Lin Marie Holvik - Bjørn-Terje Bandlien - Elise Farstad Djupedal

Litteraturhuset i Trondheim inviterer til debatt om den kulturelle skolesekken. Bernhard Ellefsen hadde den 29. november et ganske hardt utfall mot den nyopprettede Kulturtanken som forvalter blant annet Den kulturelle skolesekken:

«Den kulturelle skolesekken er under press. Det har den i og for seg vært helt siden den ble til en nasjonal satsing i 2001. Men når ordningen nå nærmer seg sitt tyveårsjubileum, har new public management-ideologien fått kjevene rundt nesten hele greia.»

Hvordan er ståa i den kulturelle skolesekken, og hvordan sikrer vi mest mulig bra kultur til våre barn? Vi har invitert Bernhard Ellefsen fra Morgenbladet, direktør for Kulturtanken Lin Marie Holvik og forsker på NTNU Bjørn-Terje Bandlien til debatt. Vi skal diskutere framtida for den kulturelle skolesekken, kulturmøter og new public management. Ordstyrer er stipendiat ved ILU NTNU Elise Farstad Djupedal.

Bernhard Ellefsens kronikk:
https://morgenbladet.no/kultur/2019/11/staten-har-fylt-den-kulturelle-skolesekken-med-grastein-kulturtanken-ma-legges-ned

Kulturtankens svar til Ellefsen:
https://morgenbladet.no/ideer/2019/12/en-skolesekk-fylt-med-gull

Inngang: 50,-

Dato

20. jan 2020

Tid

19.30 - 20.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere