Levi Henriksen: Boksamtale og konsert

Levi Henriksen: Boksamtale og konsert


Levi Henriksen - Henrik Maarud - Siri Aurland Bredesen

Levi Henriksen er i høst aktuell med romanen 12 ord fra Oskar, som er en frittstående oppfølger til Her hos de levende. Han er også aktuell med diktplata Alt det som ikke har lyd, som er laget i samarbeid med musiker og produsent Henrik Maarud.

Mandag 24. januar blir det bokbad med Levi Henriksen på Litteraturhuset, etterfulgt av diktkonsert med Henriksen og Maarud!

Romanen 12 ord fra Oskar er et morsportrett som tar utgangspunkt i noen kjærlighetsbrev Levi Henriksens mor Thea skrev i 1939/40 til sin ungdomskjæreste, den tyske gartnerlærlingen Oscar Maier. Han måtte forlate henne for å kjempe på Østfronten under andre verdenskrig. Maier ble tatt til fange i Tsjekkoslovakia i 1945, og satt i ulike fangeleirer fram til 1948. Tanken på Thea skal ha vært det eneste som holdt ham i live gjennom de tre årene i fangenskap. Thea, på sin side, hadde på dette tidspunktet vært gift med Levi Henriksens far siden 1940.

Vi møter Levi Henriksen i samtale med Siri Aurland Bredesen om boka.

Diktplata Alt det som ikke har lyd er en samling musikalske reisebrev eller snaphots av Levi Henriksen og Henrik Maarud. I det ligger det at de fleste tekstene er blitt til – om ikke direkte på reise – så i hvert fall underveis. Det bærende spørsmålet er: Kan man reise seg til å forstå sitt eget land bedre? Sitt eget liv, og sin egen samtid? Eller ender man bare opp – slik som Ernest Hemingway hevdet – med å bli like hjemløs overalt?

Live trakterer Maarud ulike instrumenter i oppgaven som one-man band bak Levis forkynnelse. Duoen spiller også noen av låtene fra albumene de har produsert sammen.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-20:30
Inngang: 200/150

Foto: Jørn Hauganfoto Kristensen

Dato

24. jan 2022

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere