Premiere: Tore Renberg – Lungeflyteprøven

Premiere: Tore Renberg – Lungeflyteprøven


Tore Renberg - Trygve Riiser Gundersen

I august slipper Tore Renberg sin mest overraskende roman til dags dato, og vi er stolte over at han har lagt hovedlanseringa til Litteraturhuset i Trondheim!

For noen år siden snublet Renberg over et historisk materiale, en kriminalsak fra 1680-årene, som ble starten på et nytt romanprosjekt.

I 1681 ble femten år gamle Anna Voigt tiltalt for å ha drept sitt nyfødte barn. Hadde hun gjort det? Eller var barnet dødfødt? Den unge kvinnen fra Sachsen hevdet sin uskyld og hadde dermed tortur og en eventuell dødsstraff i vente.

Så dukket det opp en modig lege med en eksperimentell medisinsk prøve. En uredd og temperamentsfull advokat ved navn Christian Thomasius viste seg også i terrenget. Nå fantes det folk som var innstilt på å kjempe for Anna Voigt, og dermed var det klart for en oppskakende kamp mellom ortodokse og fornuftsdrømmende krefter.

Tore Renberg overrasker stort med Lungeflyteprøven, hans første historiske roman, som han har arbeidet med i over fem år. Et makeløst materiale fra en sjelden forfatter. Velkommen til fortiden; kanskje ligner den også på vår egen tid?

Vi møter Tore Renberg til samtale om boka. Forlagsredaktør, forfatter og kritiker Trygve Riiser Gundersen leder samtalen.

Samtalen ledsages av musikalske innslag.

Det blir også mulig å kjøpe en signert utgave av den rykende ferske boka.

Sted: DIGS
Tidspunkt: 19:00-21:00. Dørene åpner kl. 18:30.
Inngang: 350/250

Portrettfoto: Petter Sandell

Dato

24. aug 2023

Tid

19.00 - 21.00

Sted

DIGS

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere