Litteratur og dagens feminisme

Litteratur og dagens feminisme


Maria Navarro Skaranger - Nancy Herz - Emil Øversveen

Har litteraturen tapt seg som arena for feminisme i vår digitale og stadig mer globaliserte verden?

Fredag 16. mars har vi gleden av å invitere til en samtale hvor relasjonen mellom litteratur og dagens feminisme utforskes. Maria Navarro Skaranger og Nancy Herz er to nyskapende forfattere som begge har vært med på å skape debatt om kvinners rettigheter og plass i flerkulturelle miljøer.

Maria Navarro Skaranger, vant i 2015 Debutantprisen for boka «Alle utlendinger har lukka gardiner». Oppvekstromanen fra Romsås i Oslo er skrevet på kebabnorsk, noe som gir boka egenart og en utradisjonell stemme. Det er en fengende og modig debut som trekker frem hvor viktig språk er for identitet, i tillegg til at den skildrer hvordan det er å være ung i dagens flerkulturelle samfunn.
Nancy Herz er forfatter, aktivist og samfunnsdebattant. I fjor ga hun ut boka «Skamløs» sammen med Amina Bile og Sofia Nesrine Srour. Sjangermessig er boka unik og består av en blanding av ulike litterære uttrykk som personlige erfaringer, utdrag fra samtaler forfatterne i mellom og tips på veien til å bli «skamløs». Som en del av «de skamløse jentene» har Herz vært med på å sette negativ sosial kontroll på dagsordenen, og de mottok Fritt Ords honnørpris i 2017 for sitt arbeid.

Arrangementet er en del av prosjektet Litteratur for inkludering, og er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Trondheim og Litterært Kollektiv. Samtalen vil ledes av Emil Øversveen, stipendiat i sosiologi ved NTNU.

Tidligere denne kvelden kan du også få med deg et annet arrangement med en forfatter som har vært med på å skape debatt rundt flerkulturelle miljøer. Kl. 18.00 har vi gleden av å invitere til et dypdykk i Zeshan Shakars debutroman fra høsten 2017, «Tante Ulrikkes Vei». Boka er en oppvekstroman som skildrer hvordan det er å vokse opp som barn av førstegenerasjonsinnvandrere på Stovner i Oslo og hvor vanskelig det kan være å manøvrere i brytningen mellom drabantbyen og storsamfunnet.

Pris hele kvelden: 180/100
Pris enkeltarrangement: 120/75
Mellomlegg (for de som allerede har kjøpt billett til «Tante Ulrikkes vei» denne kvelden): 60/25

Dato

16. mar 2018

Tid

20.00 - 21.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere