Live-innspilling av Etikk og estetikk på Litteraturhuset i Trondheim

Live-innspilling av Etikk og estetikk på Litteraturhuset i Trondheim


Danby Choi - Erik Stephansen - Julie Indstad Hole

Subjekt-podkasten Etikk og estetikk er mottatt med stor begeistring denne sommeren og høsten. Den ellevte og sesongavsluttende bonusepisoden spilles inn live på Litteraturhuset i Trondheim 15. oktober, hvor du er invitert som publikum. Redaktør og programleder Danby Choi lover grill på høy varme. De inviterte gjestene er Erik Stephansen, redaktør og kommentator i Nettavisen, og Julie Indstad Hole, kommunalråd for Arbeiderpartiet i Trondheim.

 

Hva svarer du når du blir konfrontert med noen av samtidens vanskeligste kultur- og samfunnsspørsmål?

 

Subjekts nye podkast, Etikk og estetikk, inviterer noen av landets fremste kultur- og samfunnsprofiler til å konkludere i brennhete, alvorlige, morsomme og aktuelle saker.

 

Er det greit å brenne Koranen? Har identitetspolitikken gått for langt? Har menn blitt taperne i samfunnet? Bør vi avkolonisere norsk akademia?

 

De må svare ja eller nei.

 

Programleder Danby Choi, som også er redaktør i Subjekt, har utmerket seg som en modig stemme kulturdebatt, og er ikke redd for å gå inn i betent tematikk.

 

– Tross betent tematikk, er Etikk og estetikk mottatt til så og si utelukkende positiv begeistring hos publikum. Subjekt er ikke go-to for publikumsfrierier, men denne gangen har vi fått til noe som de aller fleste liker, sier Choi.

 

Formatet er enkelt: En time. To gjester. Tre temaer.

 

– Når man ikke inviterer direkte involverte caser, men uavhengige kommentatorer, så får man en mindre selvbergende og polemisk debatt. Det blir nyansert og redelig. Det er konstruktiv journalistikk, sier Choi.

 

I den ellevte, sesongavsluttende bonusepisoden av Etikk og estetikk møter vi to nye gjester til live-innspilling på Litteraturhuset i Trondheim.

 

Temaer og gjester lanseres nærmere. Men av hittil publiserte episoder, er det ingen grunn til å forvente noe annet enn høy kvalitet på både debatt og gjesteliste.

 

Det er hittil spilt inn ni episoder. Alle er tilgjengelige på Spotify, Apple Podkaster, Google Podkaster og andre podkast-plattformer under navnet Etikk og estetikk.

 

Blant paneldeltakerne har rapperen Magdi Ytreeide Abdelmaguid, Civita-leder Kristin Clemet, NRK-journalist Kadra Yusuf, Aftenposten-kommentator Frank Rossavik, Dagbladet-kommentator Inger Merete Hobbelstad, Tabanka-leder Thomas Talawa Prestø, Oslo-varaordfører Kamzy Gunaratnam, Vårt Land-kulturredaktør Arne Borge, Rødt-politiker Eivor Evenrud, Munchmuseet-direktør Stein Olav Henrichsen, forfatter Maria Amelie, filosof Aksel Braanen Sterri, forlagsredaktør Nazneen Khan-Østrem, incel-ekspert Lasse Josephsen, skuespiller Iselin Shumba, Minerva-redaktør Nils August Andresen, komiker Shabana Rehman og Dagsavisen-kulturredaktør Mode Steinkjer deltatt i programmet.

Tid: 15.10.2020 kl. 19.30-21

Sted: Litteraturhuset, Sellanraa Bok & Bar

Inngang: 100 kr

Dato

15. okt 2020

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere