Magnus Marsdal – Jakten på friheten

Magnus Marsdal – Jakten på friheten


Magnus E. Marsdal

I vår kom boka «Frihetens mødre – jakten på et bedre liv i USA og Norge». I boka er en beretning om frihet, det mest sentrale begrepet i Vestens politiske kultur. Med utgangspunkt i livet til oldemoren Sanna og søsteren Lina, undersøker Magnus E. Marsdal hvor den individuelle friheten står sterkest: i den norske velferdsstaten eller i Land of the Free?

Hundre år etter at Lina reiste til Amerika, er Norge blitt det forjettede land for hundretusener av mennesker på jakt etter et bedre liv. Hva slags samfunn møter Marsdals vaskehjelp fra Romania? Hvordan ta vare på arven fra de som bygde landet?

Magnus Engen Marsdal (født 12. juli 1974) er en norsk sakprosaforfatter, journalist og leder for Manifest Tankesmie. Marsdal lanserte Forlaget Manifest med utgivelsen av boka Frp-koden i 2007 og deltok i etableringen av Manifest Tankesmie i 2009. Han har skrevet flere bøker bla.: «Frp-koden. Hemmeligheten bak Fremskrittspartiets suksess», «Lærerkoden. Indre motivasjon og kampen om norsk skole», «Thrane: Den politiske frihetens pioner »

Etter foredraget vil det bli anledning til spørsmål fra publikum.

Inngang: 100/75

Boka fikk strålende kritikk av flere anmeldere:

Aftenposten: «Magnus Marsdal har skrevet en politisk pageturner. En velskrevet bok som burde engasjere både venstre- og høyresiden til ettertanke og debatt.»
https://www.aftenposten.no/kultur/i/BJEqm0/Magnus-Marsdal-har-skrevet-en-politisk-pageturner

Dagbladet: «Et manifest for venstresida som bør være en tankevekker for mange. Magnus E. Marsdal har skrevet ei informativ og samfunnskritisk bok».
https://www.dagbladet.no/kultur/et-manifest-for-venstresida-som-bor-vaere-en-tankevekker-for-mange/69829095

Minerva: «Venstrepopulismen truer velferd og frihet. De fleste politiske tenkere er i dag enige om at velferdsstaten ikke er noen stor trussel mot friheten. Men det har ikke Magnus Marsdal fått med seg.»
https://www.minervanett.no/venstrepopulismen-truer-velferd-og-frihet/

Klassekampen: «Moderne husmenn. Demokrati: Magnus E. Marsdal undersøker den forestilte motsetningen mellom frihet og likhet, i Norge og i USA.»
http://www.klassekampen.no/article/20180609/ARTICLE/180609969

Dato

6. sep 2018

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere