Marie Aubert & Nina Lykke og NTNUs litteraturpris

Marie Aubert & Nina Lykke og NTNUs litteraturpris


Marie Aubert - Nina Lykke - Trond Åm - Montaser Abdulrahman - Nattskärran

Hovedgjestene under årets Trondheim Litteraturfest er forfatterne Marie Aubert og Nina Lykke. De er begge aktuelle med bøker denne høsten, og vi møter dem i samtale Trond Åm.

Marie Aubert sin romandebut Voksne mennesker er sommerens store boksnakkis. I romanen skriver Aubert ubehagelig og gjenkjennelig om de mørke sidene ved mennesket; om ensomhet, skjøre familierelasjoner og sjalusiens destruktive krefter. Hovedpersonen i Voksne mennesker er Ida. Hun er arkitekt, barnløs og i sin beste alder, men i det siste har varsellampene begynt å blinke.

Nina Lykke fikk sitt store litterære gjennombrudd med romanen Nei og atter nei, som kom ut i 2016. I høst er hun aktuell boka Full spredning, en roman om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. I romanen møter vi Elin, som har arbeidet som fastlege i to tiår, og som har vært gift med Aksel minst like lenge. Men før Aksel fantes Bjørn, som plutselig har tatt kontakt igjen via en venneforespørsel på Facebook, og som har snudd opp ned på alt.

Denne lørdagen skal det også kunngjøres hvem som blir vinneren av NTNUs litteraturpris. Prisen deles ut årlig, og går vekselvis til et skjønnlitterært og et faglitterært verk. I år deles prisen ut til et skjønnlitterært verk. De fem nominerte er Carl Frode Tiller, Johan Mjønes, Arild Vange, Tora Seljebø og Martin Ingebrigtsen. Etter prisutdelingen stifter vi nærmere bekjentskap med vinneren.

Under arrangementet blir det kunstneriske bidrag ved fribyforfatter Montaser Abdulrahman, som leser egne dikt. Det blir også musikalske innslag med viseduoen Nattskärran. Duoen består av Filip Sande på cello og Åsa Michal på sang og gitar, og de fremfører tonesettinger av den svenske lyrikeren og forfatteren Karin Boye sine tekster.

Velkommen til litteraturfest!

Arrangementet er en del av Trondheim Litteraturfest, som arrangeres årlig av Trondheim folkebibliotek og Litteraturhuset i Trondheim.

Inngang: 150/100 (redusert pris for studenter, uføre og besøkende med gyldig lånekort).

Foto: Agnete Brun

 

 

 

Dato

26. okt 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere