Når ulven kommer: på innsiden av et krisesenter / stalking

Når ulven kommer: på innsiden av et krisesenter / stalking


Hans Andreas Knutsen - Svein Øverland - Mona Rekkedal-Svensson

Vi inviterer til innspilling av to episoder av Når ulven kommer! Episodene spilles inn på Litteraturhuset og sendes på TrønderTv.

Når ulven kommer er et konsept hvor psykologspesialistene Hans Andreas Knutsen og Svein Øverland adresserer forskjellige psykiske vansker, undersøker hva dette er og tilbyr enkle verktøy som folk kan bruke i hverdagen. Denne kvelden tar de for seg temaene «på innsiden av et krisesenter» og «stalking» i et dobbeltshow. Med seg har de konstituert leder for krisesenteret Mona Rekkedal-Svensson som gjest.

På innsiden av et krisesenter
Krisesenteret i Trondheim er et trygt sted for de med et behov for samtaler, veiledning eller beskyttelse. Vold kan ramme oss alle, og er mer enn slag eller spark. Vold kan blant annet også være å bli kalt nedsettende ting over tid av kjæresten slik at du mister din egen selvfølelse, når noen kontrollerer økonomien din, eller når noen forhindrer deg i å ha kontakt med dine nære. Krisesenteret har hemmelig adresse for å ivareta sikkerhet og beskytte de som trenger det.  Den nødvendige mangelen på innsyn kan vekke nysgjerrigheten, og gjør at vi må støtte oss til antagelser og kanskje til og med myter rundt denne gruppen. Vi møter konstituert leder for krisesenteret Mona Rekkedal-Svensson, som kan gi oss innblikk i livet på krisesenteret. Hvem oppsøker krisesenteret, hvordan blir man møtt om man kommer dit, og hvilke psykiske reaksjoner kan man oppleve etter å ha opplevd vold i nære relasjoner?

Stalking
Vi hører om kjente personer som plages av stalkere, men det viser seg at dette på ingen måte er forbeholdt kjendisene. Ny kunnskap viser at dette er langt vanligere enn hva man trodde. I filmer kan en stalker bli portrettert som en ukjent person som kan være en trussel for livet du lever, eller til og med livet ditt. Stalking innbefatter uønsket kontakt, trusler, skadeverk og vold. Den er ofte motivert av et ønske om hevn, kjærlighet eller dominans, men kan også skyldes vrangforestillinger. Hvem er disse menneskene, og hvordan skal man håndtere det hvis man kommer i en slik situasjon?

Sted: Sellanraa

Inngang: 100/75

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

 

Dato

22. sep 2021

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere