Olga Tokarczuks litteratur på norsk

Olga Tokarczuks litteratur på norsk


Julia Wiedlocha - Olga Tokarczuk

Julia Wiedlocha er oversetter av Olga Tokarczuks bøker til norsk og vi har invitert henne under Migrasjonslitteraturuka 2021, hvor hun skal snakke om denne nobelprisvinnende polske forfatteren.

På arrangementet vil oversetter Julia Wiedlocha presentere Tokarczuks forfatterskap, deretter vil hun og Agata Kochaniewicz snakke om oversettere sitt arbeid i grenselandet mellom ulike språk og virkeligheter.

Olga Tokarczuk (f. 1962) er en av Polens viktigste samtidsforfattere. Hun har mottatt flere litterære utmerkelser, blant annet Nobelprisen i litteratur for sitt samlede forfatterskap og den internasjonale Man Booker-prisen for konstellasjonsromanen Løperne. I romanen Daghus, natthus blir leseren kjent med den polske byen Nowa Ruda, en liten by på grensen til Tsjekkia. Med følsomhet for den historiske virkelighetens kompleksitet forteller Tokarczuk om mennesker som på ulike vis har tilknytning til Nowa Ruda, og til hverandre. Ved å krysse grenser mellom
geografi, tid, drøm og våken tilstand skaper Tokarczuk et flettverk av en roman hvor byen trer frem som en metaforisk grensepost og tidsvitne.

Julia Wiedlocha (f. 1989) er skjønnlitterær oversetter og litteraturviter. Hun er redaksjonsmedlem i Litteratur på Blå og Tidsskriftet Mellom, samt forelegger i Meteor Forlag, et nyoppstartet forlag som utgir fantastisk litteratur i norsk oversettelse. Hun har oversatt Olga Tokarczuks bøker som skal presenteres på arrangementet til norsk.

Agata Kochaniewicz, doktorgradsstudent ved sosialantropologi NTNU, aktivist og interessert i temaene migrasjon og mangfold (for tiden i Trondheimsammenheng).

Det blir boksalg under arrangementet.

Sted: Sellanraa

Gratis inngang. På grunn av smittevernhensyn er det begrenset med plasser. Vi ber publikum om å ta ut gratisbilletter via Hoopla. Lenke til billetter her.

Migrasjonslitteraturuka 2021 arrangeres av Litteratur for inkludering – Litteraturhuset i Trondheim, i samarbeid med Trondheim friby, Hanna Musiol, Associate Professor of English, Department of Language and Literature, NTNU’s research project TransLit: Sustainable Ethics, Affects, and Pedagogies led by Associate Professor of Literature in English, Libe García Zarranz and Stella Mililli’s project (YA Refugee Literature: Developing Sustainable Literacy in the EFL Classroom at NTNU).

Dato

16. sep 2021

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere