Poesi uten grenser: diktlesning og samtale

Poesi uten grenser: diktlesning og samtale


Asieh Amini - Arild Vange - Gulabuddin Sukhanwar

I denne episoden av Litteratur for inkluderings Poesi uten grenser skal vi høre om hvordan poesi kan brukes som et verktøy for å koble folk sammen og bygge bruer i samfunnet.

I samtalen med Gulabuddin Sukhanwar, programkoordinator ved Litteraturhuset i Trondheim, vil de prisvinnende poetene Asieh Amini og Arild Vange lese egne dikt og snakke om poesiens rolle i et inkluderende samfunn. 

Asieh Amini er en iransk poet, journalist og internasjonalt anerkjent menneskerettighetsaktivist, for tiden bosatt i Trondheim. I Norge er hun kjent for sine tospråklige diktbøker Kom ikke til mine drømmer med gevær (2011) og Jeg savner å savne deg (2013).

Arild Vange debuterte i 1990 med romanen Ene og Alene og har dessuten skrevet åtte diktsamlinger, bl.a. Høylyse dager (2020) og prosaboka Livet i luftene. Fortelling. Sang (2018), som han fikk NTNUs litteraturpris for. Vange er også kjent som gjendikter og oversetter fra tysk.

Arrangementet er en del av Bridges Festival, som arrangeres av Kunsthall Trondheim, og skjer i samarbeid med Poesi uten grenser. Poesi uten grenser er en del av Litteratur for inkludering, og arrangeres i samarbeid med Hanna Musiol, professor i engelsk litteratur ved NTNU og NTNU’s TransLit: Sustainable Ethics, Affects, and Pedagogies ledet av Libe García Zarranz. 

Sted: Kunsthall Trondheim

Gratis inngang. På grunn av smittevernhensyn er det begrenset med plasser. Vi ber publikum om å ta ut gratisbilletter via Hoopla. Lenke til billetter her.

Foto av Arild Vange: Anne-Line Bakken, foto av Asieh Amini: Javad Montazeri

Dato

26. aug 2021

Tid

18.00 - 20.00

Sted

Kunsthall Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere