Poesipub

Poesipub


Cecilie Løveid - Joakim Kjørsvik - Kari-Anne Bye - Bendik S. Vada - Anne Dorte Lunås - Anna Kristina Knudsen - Arild Vange - Marte Huke - Erlend Skjetne - Mathias Samuelsen

Velkommen til Poesipub – et helaftens opplesningsarrangement, hvor du kan møte Cecilie Løveid, Joakim Kjørsvik, Kari-Anne Bye, Bendik S. Vada, Anne Dorte Lunås, Anna Kristina Knudsen, Arild Vange, Marte Huke og Erlend Skjetne. Mathias Samuelsen leder puben.

Norsk Forfattersentrum og Litteraturhuset i Trondheim legger opp til en trivelig og smittevernet kveld i Kunsthallen, og du kan se frem til en svært variert oppstilling av tilreisende og midtnorske diktere, som leser både fra aktuelle og uaktuelle bøker.

Sted: Kunsthall Trondheim
Inngang: 80 (ordinær) /50 (student/ufør/medlemmer av Norsk Forfattersentrum)

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber de som ønsker plass på arrangementet om å forhåndskjøpe billetter.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…

Cecilie Løveid er en av landets fremste forfattere, og hennes bøker og skuespill har gjort henne kjent langt utenfor landets grenser. Hennes siste diktsamling, Vandreutstillinger, ble i 2017 belønnet med Brageprisen.

Joakim Kjørsvik er en stemme med umiskjennelig særpreg i norsk litteratur. Han debuterte i 2007 og har siden gitt ut ytterligere tre bøker, alle i ulike sjangre. I 2019 ga han ut diktsamlingen Min døde hund.

Bendik S. Vada er en av landets mest interessante unge poeter. Debutboken hans, Vak, ble skrevet på trøndersk, og nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. I år ga han ut sin andre bok, Virkelig igjen.

Arild Vange ga i 2020 ut sin niende diktbok, Høylyse dager, den tredje utgivelsen i hans responstrilogi. Der de første to bøkene var skrevet opp mot henholdsvis Fernando Pessoa og Rainer Maria Rilke, var denne en respons på Inger Christensen. Arild Vanges klangbevissthet og vilje til improvisasjon gjør ham til en særdeles interessant poet å høre på.

Anna Kristina Knudsen debuterte i 2019 med diktboken 7078 SaupstadEn gripende og dyptgående oppvekstskildring fra drabantbyen i Trondheim, som viser hvor lett en havner utenfor når en ikke finner seg til rette i de etablerte rollene, være dette i henhold til kjønn, seksualitet eller etnisitet.

Kari Anne Bye har fått mye oppmerksomhet for sin debutbok, Eg et før eg kjem. En sår og tørrvittig bok om ensomhet og jakten på kjærlighet i et samfunn som i økende grad handler om overfladiske møter.

Erlend Skjetnes debutdiktsamling fra 2019, Skare, er en sjeldent stemningsfull og var diktbok om et Eg og et Du, som forsøker å finne en måte å leve sammen på i et gammelt, fraflytta hus, som ligger nedgravd og bortgjemt i snøskavler. Skjetne ble også nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris.

Marte Hukes femte diktsamling, Du er et levende sted, markerte et vendepunkt i forfatterskapet. Det er en øm undersøkelse av å bli mor: Å plutselig eksistere i sammenheng med et barn, som lærer å snakke og bevege seg, og som gradvis oppdager en verden utenfor seg selv.

Anne Dorte Lunås er mest kjent som journalist og programleder i NRK P3, og som en sjeldent kyndig samtaleleder på scenen. I løpet av de siste årene har hun intervjuet det som kan krype og gå av norske forfattere – nå skal hun omsider gå på scenen og lese egne tekster.

Mathias Samuelsen har bemerket seg både som poet, redaktør og forlegger. Hans tredje og hittil siste utgivelse var Ære. Være 1–36, skrevet på trøndersk.

Dato

5. des 2020

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Kunsthall Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere