Poesiti med Amalie Kasin Lerstang og Erlend O. Nødtvedt

Poesiti med Amalie Kasin Lerstang og Erlend O. Nødtvedt


Amalie Kasin Lerstang - Erlend O. Nødtvedt - Anne Dorte Lunås

Heimstaddikting er et belasta begrep. Når man tar det i sin munn, smaker det litt som gammalt, seigt knekkebrød med overgjæret jordbærsyltetøy. Ikke bra. Men finnes det noe som kan kalles moderne heimstadsdikting? Selvsagt. Man bruker kanskje ikke det ordet, men det er likevel nærliggende når man tar for seg to av landets beste, unge lyrikere.

Amalie Kasin Lerstang vant Tarjei Vesaas debutantpris for romanen Europa, men hennes andre bok, diktsamlinga Vårs, viste at hun jaggu kan skrive poesi også.Vårs er et fragmentert langdikt som dreier om Notodden, med spesielt fokus på historie, tilhørighet, familie og arbeiderbevegelse. Engasjerende, mobiliserende, og svært, svært spennende.

Erlend O. Nødtvedt har gitt ut tre diktsamlinger og en roman. De har til felles en sterk språklig, geografisk og beint fram mytisk tilkobling til Bergen og Vestlandet. Man kan for eksempel trekke fram hans andre utgivelse Bergens beskrivelse (som var nettopp det tittelen erklærer) som et eksempel på det. Han er i tillegg blant de fremste, og mest karakteristiske, oppleserne som driver på i Norge i dag – noe som ikke minst skyldes hans utforskning av dialektale særpreg.

Anne Dorte Lunås leder samtalen, som skal handle om dette og annet. Det blir en storslagen kveld på Habitat. Velkommen!

Poesiti er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum, Litteraturhuset i Trondheim og forlaget Beijing Trondheim. Arrangementet er støttet av Trondheim kommune, Fritt Ord og Kulturrådet.

Merk at arrangementet er på Habitat, Olav Tryggvasons gate 30, 7011 Trondheim

Inngang: 70,-/100,-

Dato

1. nov 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Habitat

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere