Poesiti med Gloria Gervitz og Bendik S. Vada

Poesiti med Gloria Gervitz og Bendik S. Vada


Gloria Gervitz - Bendik Sandnes Vada

Siden 1970-tallet har Gloria Gervitz skrevet på ett eneste langt dikt. Møt den legendariske mexicanske poeten i samtale med Bendik Sandnes Vada.

Gloria Gervitz er født i 1943 i Mexico City, inn i en jødisk familie. I 1976 begynte hun å skrive på langdiktet Shacharit, som ble publisert for første gang i 1979. Deretter har en lang rekke utgaver av dette diktet blitt publisert, og på 1990-tallet endret tittelen seg til Migrasjoner. For hver utgave har diktet blitt bygget ut og endret, og hver eneste versjon åpner for nye tolkninger og opplevelser.

Migrasjoner er et av vår tids største poetiske prosjekter, og Gloria Gervitz en av de mest fascinerende poetene. To versjoner av Migrasjoner har kommet ut på svensk, den første i 2009, den andre i 2018. I 2009 besøkte Gloria Gervitz Æ Å Trondheim litteraturfestival, i år besøker hun Poesiti.

Bendik Sandnes Vada er født i 1996 og kommer fra Klett. Han har gått på skrivekunstlinja på Nansenskolen og Forfatterskolen i København. Han debuterte i 2017 med diktsamlinga Vak på Forlaget Oktober. Diktene er skrevet på trøndersk. For tida arbeider Bendik med oversetting og gjendikting.

OBS! Arrangementet foregår på engelsk.

Sted: Habitat, Olav Tryggvasons gate 30.
Inngang: 100,-/70,-

Poesiti er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum, Litteraturhuset i Trondheim og Beijing Trondheim.
Arrangementet er støttet av Fritt Ord, Trondheim kommune, Norsk Forfattersentrums Medlemsfond og Norsk kulturråd.

Dato

2. okt 2018

Tid

19.00 - 22.00

Sted

Habitat

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere